PNL strânge semnături pentru moţiunea PSD

0
305


Președintele PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru, a declarat că organizația pe care o conduce va demara o acțiune de strângere de semnături pentru introducerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Boc. El a precizat că nu este un demers stabilit de la centru, ci a fost ideea organizației PNL Vrancea. „Am hotărât să demarăm o acțiune de strângere de semnături pentru introducerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Boc. Sperăm să adunăm cât mai multe semnături, iar acțiunea va demara mâine (azi-n.r.), în special în zona urbană. Avem un număr important de contacte a unor persoane care știm că sunt de acord cu acțiunea noastră. Nu vom instala corturi, ci vom merge din casă în casă”, a precizat Nini Săpunaru. El a adăugat că demersul liberal are legătură cu acțiunea PSD de strângere de semnături, scopul fiind același. „Este o acțiune foarte bună, începută de PSD”, a mai arătat deputatul Nini Săpunaru.

***
Reamintim că Organizația Vrancea a PSD a demarat acțiunea de strângere de semnături pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc. Social democrații au amplasat 8 corturi în Focșani, Odobești, Panciu. De asemenea, toate organizațiile locale ale PSD sunt antrenate în această acțiune.
Acțiunea de strângere de semnături pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc a fost prelungită până pe data de 1 octombrie. Până în acest moment, numai organizația PSD Vrancea a strâns peste 89 de mii de semnături la nivelul județului, iar acțiunea continuă. „Perioada de strângere de semnături pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc a fost prelungită până pe data de 1 octombrie. Vrem să obținem semnăturile tuturor votanților din județul Vrancea, inclusiv ale celor care au votat cu PDL. Acesta este targetul nostru”, a declarat social democratul Dragoș Bîrlădeanu.
Cetățenii care se vor afla la punctele amplasate de PSD vor primi pliante în care sunt scrise „10 motive pentru care Guvernul trebuie să plece”. Aceste motive vor sta la baza viitoarei moțiuni de cenzură populare.
Între motivele invocate de social-democrați se numără faptul că Executivul Boc „disprețuiește” pensionarii, „mărește excesiv” taxele și impozitele, „taie nediferențiat” sala-riile bugetarilor, nu ia nicio măsură împotriva „clientelei politice a lui Băsescu și Boc”, „atentează” la siguranța cetățenilor prin tăierea subvențiilor. PSD susține că Guvernul este „total dezinteresat” de soarta locurilor de muncă, „ignoră total” agricultura din România, ia decizii privind soarta țării fără să se consulte cu partenerii sociali. Nu în ultimul rând, social-democrații acuză Executivul că sfidează Constituția și consideră presa drept o amenințare la adresa României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here