Guvernul Boc, un guvern de iarmaroc

0
258


Parlamentarii vrânceni ai PSD și PNL cred că remanierea guvernului Boc reprezintă o reglare de conturi între găști, dar și o recunoaștere explicită a eșecului regimului Băsescu. Parlamentarii mai susțin că remanierea a fost, de fapt, o bătălie dusă între grupurile de interese din PDL, pentru demiterea unor miniștri și înlocuirea lor cu persoane apropiate.

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat că remanierea reprezintă recunoașterea explicită a eșecului regimului Băsescu. El a afirmat că nu dă doi bani pe un „guvern de iarmaroc”. „Remanierea reprezintă recunoașterea explicită a eșecului regimului Băsescu. În absența unui program de guvernare, remanierea este doar o formă de a câștiga timp în dezbaterea publică. De asemenea, remanierea este o formă de lașitate, întrucât în mod normal era nevoie de un alt guvern și de un alt prim ministru, dar pedeleului și sateliților acestuia-UNPR și UDMR și autoritaristului Băsescu le este frică să vină cu un nou guvern în fața Parlamentului. Pentru că Parlamentul reprezintă voința poporului, iar poporul nu-i mai vrea. Nu dau doi bani pe un guvern de iarmaroc”, a precizat deputatul Angel Tîlvăr.

***
Social democratul Ciprian Nica este de părere că Băsescu și Boc se tem de faptul că moțiunea pe care o va depune PSD, cu susținerea PNL, va trece, iar PDL va fi obligat să plece de la putere. „Din nefericire pentru românii ale căror salarii au fost diminuate cu 25% și pentru cei care trebuie să facă față valurilor de scumpiri generate de majorarea TVA sau de instabilitatea politică, remanierea Guvernului nu va aduce nici- un fel de schimbare în ceea ce privește calitatea vieții. Am spus-o și o repet: PDL trebuie să plece de la putere pentru că a dus România în trecut, a îndatorat pe termen mediu și lung acest popor cu câteva zeci de mi-liarde de euro. Remanierea este aceeași Mărie cu o altă pălărie, o tichie cu care Băsescu jonglează cum vrea el. Cred că și pe viitor acest Guvern va rămâne în conștiința publică ca unul care a tăiat toate veniturile în numele austerității clamate de păpușarul de la Cotroceni. Vreau să le spun tuturor vrâncenilor că astfel de măsuri de austeritate nu vor duce niciodată la relansarea economică și că noul Guvern Boc V nu le va face traiul mai bun”, a susținut deputatul Ciprian Nica.

***
Deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, susține că remanierea a fost de fapt o bătălie dusă între grupurile de interese din PDL, pentru demiterea unor miniștri și înlocuirea lor cu persoane apropiate fiecărei tabere. „Această remaniere repre-zintă doar praf în ochii oamenilor. Din punctul meu de vedere, Guvernul Boc trebuia schimbat. Remanierea a fost de fapt o bătălie dusă între grupurile de interese din PDL, pentru demiterea unor miniștri și înlocuirea lor cu persoane apropiate acestor grupuri. Este o prelungire a agoniei și în mod clar, acest guvern va fi demis prin moțiune de cenzură și acest lucru trebuie să se întâmple cât mai repede”, a precizat deputa-tul Cristian Dumitrescu.

***
Åži deputatul liberal Nini Săpunaru crede că acest guvern „trebuie dat jos neapărat”. „Remanierea este doar o reglare de conturi. Nu au făcut decât să aducă oameni din linia a doua și să îi pună pe acele funcții de miniștri. Am îndoieli că se vor descurca în perioada imediat următoare. Din punctul de vedere al PNL, cea mai bună soluție era demiterea guvernului și instalarea unuia nou. Guvernul funcționează prost pentru că a avut un management prost și responsabil pentru acest lucru este prim ministrul Boc. Situația este tragi-comică și îmi întărește opinia că acest guvern trebuie dat jos neapărat”, a susținut deputatul Nini Săpunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here