Ingrediente:
4-5 conopide de aproximativ 1 kg fiecare
1 morcov
2-3 peperoni
1 ardei gras
câteva frunze de țelină
20-30 frunze de vișin
câteva foi de dafin
1 litru oțet
2 litri apă
3 linguri sare
3 linguri zahăr
1/2 plic pikant fix
Mod de preparare:
Se spală conopida, se curăță bine de frunze și cotor și se desface în buchețele. Îndesați bine buchețelele de conopidă în borcane curate și decorați pe margine cu felii de morcov, fâșii de ardei gras, peperoni, frunze de țelină. Puneți la fiert oțetul cu apă (aveți nevoie de lichid jumătate din volumul borcanelor, dar respectați proporția: o parte oțet, două părți apă), adăugați celelalte ingrediente (mai puțin frunzele de vișin) și lăsați să dea 2-3 clocote. Așezați borcanele într-o altă cratiță în care ați pus un prosop de bucătărie și apă rece, apoi puneți cratița pe aragaz la foc mic până se încinge apa. Adăugați peste conopidă saramură clocotită și acoperiți cu frunzele de vișin. Lăsați să stea câteva minute, completați cu lichid până sus și astupați borcanele cu capace sau cu celofan. Lăsați să se răcească și le duceți în cămară.
Poftă bună!