Concert de gală la Teatru

0
352


Delegația culturală Corul „Semănătorii” din localitatea Biești, raionul Orhei, Republica Moldova, a fost întâmpinată ieri, de oficialii Primăriei Municipiului Focșani. Întâlnirea a făcut parte din Proiectul „Diversitate culturală la est și vest de Prut”, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național București și implementat de Formația Corală Tradițională „Pastorala”, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local Focșani. „În cadrul acestui proiect, avem invitați din Biești, raionul Orhei, proiect inițiat de Primăria Focșani. Practic, acest proiect ne-a adus în amintire apropierea culturală dintre cele două țări”, a declarat viceprimarul Bogdan Matișan.
Din delegația din Republica Moldova au făcut parte Ion Vlas- primarul localității Biești, Åžtefan Caranfil- artist emerit și dirijor al corului invitat, Vladimir Vlas- directorul liceului din localitate, actori și membrii corului.
Corul „Semănătorii” a fost înființat în 1950 de Teodora Vlas, învățător în localitate, care a fost mama lui Ion și Vladimir Vlas. Din 1967 a fost preluat de Åžtefan Caranfil. „A fost o provocare pentru noi. Ne cunoaștem de douăzeci de ani. În 1991 am fost pentru prima dată la Focșani”, a spus primarul Ion Vlas.
La eveniment, pe lângă autoritățile locale, au fost prezenți și Gheorghe Neagu, președintele Uniunii Scriitorilor Vrancea, Costică Neagu, președintele Asociației „Simion Mehedinți”, care a predat delegației din Republica Moldova lucrări ale scriitorului Simion Mehedinți.
La finalul întâlnirii membrii „Pastorala” și „Semănătorii” au interpretat pentru cei prezenți câteva partituri, pentru a întări și mai mult legătura culturală ce s-a legat între cele două formațiuni. Profesorul Dumitru Săndulachi a spus că nu există bucurie mai mare ca aceea de a cânta împreună. Corul „Semănătorii”, dar și „Pastorala” pot fi ascultate într-un spectacol de gală, sâmbătă, la Teatrul Municipal Focșani.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here