Medicii psihiatri, obligaţi să facă naveta

0
188


Secția de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Dumbrăveni funcționează de numai o lună, dar problemele au început deja să apară. Din cauza lipsei personalului medical specializat, medicii de la Spitalul de Psihiatrie din Dumbrăveni consultă și pacienții de la Dumitrești.
În prezent, în cadrul compartimentului dedicat psihiatriei pediatrice din Secția Exterioară Dumbrăveni, din cele 10 locuri disponibile doar șapte sunt ocupate. Pentru că nu există suficient personal, medicii de la Spitalul de Psihiatrie din Dumbrăveni trebuie să facă zilnic naveta la Dumitrești și retur. „Încercăm să facem față cu personalul nostru. Medicii fac zilnic naveta între cele două secții pentru a putea consulta pacienții din ambele locații. Dimineața se duc la Dumitrești și apoi se întorc la Dumbrăveni. De personal am mai avea nevoie și în altă parte. Ne-ar trebui muncitori la centrala termică a spitalului, nici aici nu avem suficienți oameni”, a precizat Costel Negoescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Dumbrăveni.
Secția a fost înființată după ce spitalului i-a fost suplimentat numărul de paturi, într-o perioadă în care majoritatea unităților spitalicești le-au redus.
Alături de Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, unitatea spitalicească din Dumbrăveni se regăsește printre puținele spitale din țară care încă nu au trecut sub tutela autorităților locale. Din cauza datoriilor Spitalului Județean și pentru că spitalul din Dumbrăveni este luat la pachet cu acesta, Consiliul Județean încă nu a semnat protocolul de preluare în administrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here