Bugetul Primăriei Focşani a fost rectificat

0
334


Consiliul Local Focșani a aprobat, aseară, rectificarea bugetului general consolidat al municipiului. La propunerea primarului Decebal Bacinschi, consilierii municipali au aprobat un amendament prin care suma de 250 mii lei, alocată inițial pentru amenajarea unei platforme pentru depozitarea materialului antiderapant, va fi redistribuită pentru finalizarea lucrărilor la unele școli din municipiu, dar și a Cimitirului Sudic. „Avem posibilitatea ca această platformă, mai exact partea betonată, să o facem cu resurse și cu forțe proprii și de aceea vă propun ca astăzi să aprobăm numai indicatorii tehnico-economici, fără nicio finanțare, iar banii alocați inițial pentru această investiție, să fie prinși în rectificarea bugetară pentru finalizarea unor lucrări la unități de învățământ din Focșani, dar și pentru continuarea unor lucrări la Cimitirul Sudic”, le-a cerut primarul Decebal Bacinschi consilierilor municipali.
 Unitățile de învățământ care vor primi bani suplimentar sunt: Grădinița 15 cu 5 mii lei, Åžcoala „Alexandru Vlahuță” cu 30 mii lei, Åžcoala „Anghel Saligny” cu 15 mii lei, Grădinița nr. 7 cu 30 mii lei, Grădinița cu program prelungit nr. 8 cu 10 mii lei, Colegiul „Unirea” cu 25 mii lei, Åžcoala nr. 7 cu 25 mii lei și Colegiul „Gheorghe Asachi” cu 30 mii lei.

***

Tot în cadrul ședinței de ieri, consilierii municipali au aprobat suplimentarea sumei alocată pentru premierea elevilor și sportivilor cu rezultate deosebite obținute la olimpiadele, concursurile și campionatele organizate în anul școlar 2009-2010, de la 30 la 31 de mii de lei. Printre sportivii care vor fi premiați suplimentar se află Cătălin Voicu, Oana Tuvenie, Maricela Grădișteanu, Bogdan Badiu și Alexandru Lazăr, toți fiind deținătorii unor rezultate sportive deosebite la nivel județean, național și internațional.

***

Totodată, aleșii locali au fost de acord ca focșăneanca Gabriela Alice Cîrjan să primească un sprijin de aproximativ o mie de euro din partea Primăriei Focșani, pentru a-și putea continua studiile la Universitatea Aarhus din Danemarca. În anul 2009, la inițiativa unor consilieri locali, Gabriela Alice Cîrjan a mai primit un sprijin de o mie de euro, tot din partea Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here