Bugetarii, din nou în concediu fără plată

0
801


Personalul bugetar ar putea „beneficia”, din nou, de cinci zile de concediu fără plată, din grija Guvernului Boc. Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a declarat că PDL pregătește noi măsuri de austeritate, care îi vor afecta, încă o dată, pe profesori, cadre medicale, polițiști și alți bugetari. „Este vorba despre o nouă rundă de cinci zile de concedii fără plată, pe care Guvernul PDL le-ar putea pregăti pentru această toamnă pentru tot sectorul bugetar. Toți bugetarii vor fi din nou trimiși acasă, ca urmare a faptului că Boc nu vrea să îi disponibilizeze pe clienții politici angajați în ministere, în ultimul an!”, a precizat deputatul vrâncean. Acesta a adăugat că decizia prin care este posibil ca bugetarii să fie trimiși în concediu fără plată, vine ca urmare a faptului că Boc și miniștrii portocalii din Guvern nu au fost dispuși să renunțe la clientela politică din instituțiile pe care le conduc.

Disponibilizări pe criterii… politice

În aceste condiții, mult trâmbițata reformă din administrație se reflectă doar la nivel local, acolo unde sunt disponibilizați, de regulă, doar cei „incomozi” pentru puterea portocalie. Ciprian Nica a dat ca exemplu Casa Județeană de Pensii Vrancea, unde directorul PDL a comis un abuz atunci când a disponibilizat un funcționar public aflat în concediu medical, a cărui singură „vină” era aceea că este rudă de gradul I cu un membru PSD. „Este evident faptul că PDL, prin reprezentanții săi în sfera guvernamentală – Boc, Videanu, Berceanu –  nu este în stare să gândească o strategie clară de ieșire a României din criză. Este evident faptul că primul cârmaci al țării nu poate redresa corabia care se afundă din ce în ce mai adânc în apele tulburi ale anarhiei, ale lipsei de re-guli, ale disprețului față de om, a lipsei de respect față de munca cinstită. La fel de evident este faptul că trimiterea bugetarilor într-un nou concediu fără plată de cinci zile, nu reprezintă altceva decât prețul pe care câteva sute de mii de oameni, a căror angajator este statul, vor fi sacrificați pentru câteva mii de clienți politici din ministere, de care Guvernul PDL nu se poate dispensa”, susține deputatul social demo-crat.

Lacăt pe România

Ciprian Nica a mai arătat că această măsură nu reprezintă însă cireașa de pe tortul „reformelor” gândite de Băsescu, Boc și alte minți luminate din PDL, ci vine să completeze politica de bătaie de joc la adresa românilor pe care această putere o promovează de un an de zile. „Este vorba de tăierea la sânge a bugetelor de dezvoltare ale administrațiilor locale, astfel încât toate proiectele aflate în derulare în acest moment vor fi sistate. Într-un cuvânt, Băsescu-Boc și gașca lor pedelistă vor să pună lacăt pe România consi-derând, probabil, că strategia de a nu dezvolta niciun proiect, strategia de a nu aloca bani pentru dezvoltare, ci doar pentru clientela politică este cea mai potrivită unei astfel de provocări economice prin care trece România. Noile date impun demisia în bloc a acestui Guvern, în frunte cu Emil Boc, premierul care poate concura lejer la trofeul de cel mai slab premier al României din toate timpurile”, mai precizează deputatul social democrat de Vrancea Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here