Sunt estimate reduceri de personal şi creşteri de preţuri pentru august-octombrie

0
627


Managerii societăților comerciale estimează pentru perioada august-octombrie reducerea numărului de angajați, concomitent cu o creștere a prețurilor, în toate sectoarele de activitate, respectiv în industria prelucrătoare, servicii, construcții și comerțul cu amănuntul.

În industria prelucrătoare se preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural -5%), dar o scădere a numărului de salariați  (-23% la întreprinderile foarte mari, cu 500 salariați și peste). Reduceri mari de personal sunt preconizate în sectorul de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului, metalurgie și fabricarea altor mijloace de transport (solduri conjuncturale -46%, -45% și respectiv -32%).

Dacă pentru aceeași perioadă, la prețurile produselor industriale, se prognozează o creștere moderată (sold conjunctural +11%), în activitatea de construcții se va înregistra, o scădere moderată a volumului producției (sold conjunctural -11%) și o scădere a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural -18%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here