Maşinile parcate pe locuri rezervate vor fi ridicate

0
896


Mașinile parcate pe locuri închiriate de alte persoane, în intervalul orar 16.00-8.00, vor fi ridicate la solicitarea titularilor de contract. Consiliul Local Focșani va modifica Regulamentul privind amenajarea, întreținerea și exploatarea locurilor de parcare din municipiul Focșani. Modificările vizează intervalul orar de parcare și ridicarea autoturismelor care sunt parcate în locurile plătite de alte persoane.

***
Conform proiectului de hotărâre ce va fi discutat marți, parcările de reședință se contractează pentru intervalul orar 16.00-8.00, iar în cazul în care locul de parcare a fost ocupat de alt autovehicul în intervalul orar menționat mai sus, se va proceda la ridicarea acestuia de către firma de prestări servicii cu care s-a încheiat contract, la solicitarea titularilor  contractelor de închiriere.
Primăria Focșani va scoate la licitație publică locurile de parcare de la blocuri. Fiecare familie va putea închiria prin licitație un singur loc de parcare, în timp ce firmele vor putea licita pentru trei locuri. Pentru a se putea înscrie la licitație, focșănenii trebuie să depună o cerere la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice din cadrul Primăriei, care are sediul pe bulevardul Mărășești.
În cazul în care o persoană găsește un autoturism parcat pe spațiul închiriat de la primărie, poate apela la firma care se ocupă cu ridicarea mașinilor parcate ilegal.

***
În ultimii doi ani, la nivelul municipiului Focșani au fost create 420 de locuri de parcare, dintre care 370 pe străzile reabilitate, unde s-a tăiat din trotuar pentru a fi realizate spații pentru mașini. Celor care primesc autorizații de construcție pentru clădiri li se solicită prin certificatul de urbanism să creeze și locuri de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here