Decât educatoare la Ciorăşti, mai bine la muncă în Italia

0
850


O tânără educatoare care a obținut un post în comuna Ciorăști, a venit la Inspectoratul Åžcolar Județean pentru  a-și depune demisia. Raluca Sâmbotin a renunțat la a mai fi dascăl prichindeilor de la Ciorăști din cauza salariului de mizerie, care se acordă acum în sistemul de învățământ.
Deși la început a crezut că va răsturna munții pentru a le deschide copiilor tainele cărții, a renunțat după ce și-a făcut niște calcule amănunțite. Cu toate că la început a crezut că va reuși ca din salariul de dascăl să mai pună ceva bani deoparte, când a făcut un calcul simplu pe hârtie, și-a dat seama că trebuie să mai aducă bani de acasă de la părinți pentru a putea supraviețui. „Când am luat postul am fost foarte entuziasmată. Mă gândeam cum o să fie prima mea zi la grădiniță, ce o să fac pentru copiii de acolo și așa mai departe. Apoi am stat și am făcut niște calcule. Ca să rămân educatoare la Ciorăști, trebuie să mai pun bani de acasă, deoarece salariul nu îmi ajunge. Sincer, am crezut că pot să fac ceva, dar în acest fel nu se poate. Este imposibil”, a spus tânăra educatoare.

***

Deși mulți s-au bătut pentru a obține un post de dascăl în acest an, dat fiind faptul că posturile au fost destul de puține, Raluca Sâmbotin a renunțat fără niciun pic de reținere. Fata va pleca în Italia unde are rude și își va căuta ceva de lucru nu pe 500 de lei, cât este salariul unei educatoare la noi, ci pe câteva sute de euro bune. „M-am chinuit și am făcut liceul pedagogic, apoi facultatea și acum când să am și eu un salariu decent, mi-am dat seama că mor de foame. Tot ce înseamnă materiale pentru copii trebuie să le cumpăr din banii mei. Naveta e mai mult de 250 de lei pe lună. Din banii rămași nu poți să intri nici măcar la magazinul de la colțul străzii. Plec în Italia. Am un frate și alte rude acolo și voi găsi eu ceva de făcut. Nu se mai poate trăi în această țară. O să ajungem să plecăm cu toții”, a mai spus deza-măgită Raluca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here