Butelia, mărul discordiei!

0
463


O butelie a tulburat liniștea unei octogenare din Câmpineanca și a familiei care are grijă de aceasta. Cele două părți se acuză reciproc. În timp ce bătrâna spune că totul s-a schimbat după ce a făcut contractul prin care familia Cernea și-a luat angajamentul să aibă grijă de ea, Liliana Cernea afirmă că octogenara a fost la un pas de a da foc casei.

O femeie de 81 de ani, din Câmpineanca este supărată foc pe familia care o îngrijește. Cea mai mare durere a Vasilicăi Miron este că nu are în bătătură o… butelie! Pentru că nu are decât o fiică, plină de probleme și ea, femeia  s-a gândit să treacă casa pe numele unei familii, cu condiția ca aceasta să o îngrijească până la moarte. De reținut este faptul că până acum, bătrâna a mai încheiat două astfel de contracte și, potrivit vecinilor, oamenii au renunțat și la banii dați și la tot, numai să scape de „fițele” octogenarei. Familia care acum o îngrijește stă în aceeași curte cu tanti Vasilica de mai bine de doi ani. Octogenara ne-a povestit că până la întocmirea contractului de vânzare – cumpărare curgea lapte și miere, iar după aceea lucrurile s-au schimbat complet, mai exact din decembrie 2009. Potrivit acesteia, familia Cernea, ai cărei membri i-au promis că vor avea grijă de ea, nu s-a mai ținut de cuvânt. Iar actualmente, cel mai mare of al bătrânei este că nu are butelie. „Sunt bolnavă și pentru că fata mea are și ea problemele ei am zis să aduc pe cineva să aibă grijă de mine și să îi las casa. Zis și făcut. Marin și Liliana Cernea aveau probleme cu băncile și cineva mi i-a recomandat. Au venit și au stat cu mine. O vreme a fost foarte bine dar după ce le-am făcut contractul situația s-a schimbat.   Mi-au luat butelia ca să nu pot să-mi fac și eu un ceai! Nici măcar apă să mă spăl nu-mi pot încălzi! Mi-au scos frigiderul din priză pe motiv că ei plătesc mult la curent. Eu vreau să am lucrul meu, nu să mănânc când vor ei! Ea mă jignește și mă face în toate felurile și m-am săturat!”, a povestit cu patos bătrâna. Femeia spune că după ce a făcut actul, doamna Liliana s-a pus cu mi-lităria pe ea și că de lăsata secului i-a dus de mâncare gheare de găină, în condițiile în care știa că ea nu are dinți.

Ambele părți spun  că trăiesc un coșmar

Nu doar tanti Vasilica – care zice că din cauza Lilianei a pierdut și ajutorul social – este nemulțumită. Åži membrii familiei care au grijă de ea ne-au relatat o serie de povești care mai de care mai picante. Printre acestea a fost și că bătrâna bea până face pe ea și că era cât pe ce să dea foc la casă din cauza buteliei pe care octogenara și-o dorește atât de mult. Mai mult, Liliana ne-a spus că localnicii i-au povestit că demult, tanti Vasilica ar fi avut în gazdă un tânăr căruia nu de puține ori i-a făcut surpriza să o găsească în patul lui, în costumul Evei! O fi așa, n-o fi…..noi nu avem de unde să știm. De asemenea, Liliana Cernea ne-a mai spus că nu stă acolo pe gratis și că i-ar fi dat bătrânei un miliard lei vechi pentru acea casă. În timp ce femeia vorbea de bani, bătrâna își făcea cruci peste cruci și se jura că nu a văzut niciun ban. „Pentru casa asta am plătit un mi-liard lei vechi și ne-am angajat că vom avea grijă de ea. Când am ajuns aici era ceva ce nu pot să descriu. O mi-zerie cruntă, iar ea avea păduchi. Am avut grijă de ea și i-am dat tot ce a vrut. A avut și butelie dar i-am  luat-o pentru că lăsa oalele pe foc și era cât pe ce să dea foc la casă. Bea până uită de ea și apoi își face nevoile pe preș în casă sau pe florile de lângă ușă. Abia am spălat-o de două ori cu forța. La ea, pisicile mănâncă pe masă și este plină de păduchi. A mai încheiat două astfel de contracte și oamenii au renunțat la tot și au plecat pentru că nu se poate sta cu ea aici. Oamenii mi-au spus despre Vasilica lucruri pe care nu le pot relata. Când bea uită de ea și de tot, este o rachieră. Ne-au spus vecinii că pe vremuri, când era și ea mai tânără a avut în gazdă un băiat și cică o găsea, bietul de el, dezbrăcată în patul lui. Noi nu aveam de unde să știm poveștile astea dacă nu ar fi vorbit lumea”, au povestit soții Cernea. Ca să nu fie deranjată, bătrâna își blochează ușa cu șurubelnița și stă în casă cu multele pi-sici pe care le are. Oamenii ne-au mai spus că octogenara ar fi fost „vrăjită” de niște „italieni” să le dea lor casa și de aceea a început să ridice tot felul de pro-bleme care în realitate nu există.

Vecinii au confirmat afinitatea bătrânei pentru alcool

Vecina de lângă locuința bătrânei a confirmat spusele familiei și ne-a spus că nu de puține ori a crezut că bătrâna este moartă în curte. Bătrâna nu murise, doar băuse mult, după câte ne-a spus vecina. „Când se îmbată este de nerecunoscut. Am găsit-o odată în curte căzută la pământ și m-am dus repede să văd ce are. Am crezut că e moartă dar când m-am apropiat de ea m-a bușit un damf de alcool de-ți muta nasul din loc. Altădată ieșea din casă un fum negru de am crezut că a luat foc casa. M-am dus repede, am intrat în casă iar pe aragaz era o oală care luase foc. Am reușit mai mult pe brânci să închid butelia iar vecina dormea în camera cealaltă doar în chiloți. Niciodată nu a fost îngrijită mai bine ca acum, de când stau cei doi oameni la ea. Au mai fost încă două familii cărora le-a promis casa dar au plecat după ce bătrâna i-a amenințat mereu că dă foc la casă numai ca să scape de ei”, a spus vecina bătrânei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here