Vrăjmaşule, m-ai săgetat!

0
564


Două familii din Focșani se dușmănesc din cauza unui coș de evacuare a fumului. Familia Grădinaru susține că nu poate face focul deoarece casa vecinului Bănică este prea aproape de horn. În replică, unul dintre membrii familiei Bănică susține că primește scrisori de amenințare, scrise cu rimă.

Râca dintre familiile Grădinaru și Bănică, din municipiul Focșani, datează de câțiva ani buni. Cearta a pornit de la un coș de evacuare a fumului. 
Nicușor Grădinaru reclamă faptul că vecinul său, Alexandru Bănică, și-a ridicat casa lângă a sa, iar din cauza streșinii care este deasupra hornurilor locuinței sale, nu poate face focul iarna. Așa că a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții. Asta se întâmpla prin 2007, iar de atunci și până în prezent, dreptatea a fost când de partea unuia, când de a altuia. Cert este însă că cei doi vecini sunt în continuare dușmani, iar problema nu a fost rezolvată.
Nicușor Grădinaru susține că, în 2007, inspectorii în construcții i-au dat dreptate. Aceștia au constatat că nu s-a respectat forma acoperișului proiectat, iar streașina casei vecinului depășește limita de proprietate, existând inclusiv pericol de izbucnire a unui incendiu. „Streașina îmi blochează hornurile, măcar să o taie și îmi ridic eu singur hornurile. Am documente de la Inspectoratul de Stat în Construcții care îmi dau dreptate. Ele au fost trimise mai departe către primărie, dar acolo s-au împotmolit. Nu pot face focul iarna ca să nu ia foc, dar ce să fac, să îngheț?”, se întreabă Nicușor Grădinaru.
Pe de altă parte, familia învinovățită spune că subiectul disputei practic nu există. În urma mai multor acțiuni în instanță, s-a stabilit că locuința lor a fost construită corespunzător. Cu toate acestea, pentru a nu fi probleme, familia Bănică spune că s-a oferit să plătească înălțarea coșului de evacuare a fumului, ce aparține vecinului. Însă familia Grădinaru ar fi refuzat.
Totodată, există și o declarație notarială prin care cei doi vecini s-au înțeles că vor trăi în bună vecinătate, cu casele foarte aproape una de alta. Numai că acest lucru nu se întâmplă. Dovada, spune unul dintre membrii familiei Bănică, scrisorile de amenințare trimise de vecin. „Vrăjmașule, m-ai săgetat. Dovadă este ciuma ce-am cernit pe pământ din ceruri. Bube mi-ai făcut, bube ți-am dat”, este scris negru pe alb în una dintre acele „epistole”.

***

Reprezentantul familiei Bănică susține că nu a dorit să devină dușman cu vecinul Grădinaru. Ba mai mult, s-ar fi oferit să plătească ei înălțarea coșurilor de evacuare a fumului de la sobele vecinului numai că s-au lovit de un refuz categoric. „Noi am încercat să evităm astfel de lucruri. Ne-am oferit chiar să plătim ridicarea coșurilor, dar nu a vrut. Acum ne amenință, vorbește urât, aruncă cu pietre în curte”, a declarat un membru al familiei Bănică. Mai mult, o hotărâre judecătorească îi dă dreptate lui Bănică, îl obligă pe vecin să construiască hornuri mai înalte decât acoperișul și să plătească și o despăgubire de 1.000 de lei pentru deteriorarea pereților vecinului. Până când lucrurile se vor rezolva, conflictul dintre cele două părți va persista. Iar vecinii de altădată s-au transformat în dușmani. Din cauza unui horn!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here