„Guvernul lucrează contra intereselor româneşti“

0
384


Viticultorii vrânceni solicită guvernanților să abroge Ordonanța de Urgență 58/2010, prin care a fost modificat Codul Fiscal, dar și alte acte normative adoptate de Guvernul Boc, ce conduc la distrugerea viticulturii românești. În cadrul unei întâlniri ce a avut loc ieri la Direcția Agricolă Vrancea, președintele Patronatului Național al Viei și Vinului, Ovidiu Gheorghe, a acuzat Guvernul Boc că lucrează „contra intereselor românești”. El a afirmat că prin aprobarea noului Cod Fiscal, „toate business-urile românești sunt distruse”. Prezent la întâlnire, deputatul social democrat Ciprian Nica a cerut demiterea ministrului Agriculturii și a ministrului Finanțelor.

Patronatul Național al Viei și Vinului a organizat ieri, la Focșani, o întâlnire cu viticultorii, la care au participat și parlamentari de Vrancea. Întâlnirea s-a transformat într-un lung șir de acuzații la adresa Guvernului Boc, responsabil de starea dezastruoasă în care se găsește întreaga economie românească, și în special viticultura. Prezenți la întâlnire, parlamentarii pedeliști second-hand, Sorina Plăcintă și Alin Trășculescu, au fost ținta  nemulțumirilor celor prezenți la discuții, ei încasând toate „bobârnacele” adresate Guvernului Boc. Deși la începutul întrunirii cei doi afișau o atitudine degajată, starea lor s-a schimbat brusc atunci când președintele Patronatului Național al Viei și Vinului, Ovidiu Gheorghe, a acuzat Guvernul Boc că a distrus economia și societatea românească. El le-a spus celor doi parlamentari second-hand că speră ca ei să nu aibă aceeași atitudine față de români ca guvernul pedelist. 
Ovidiu Gheorghe a acuzat Guvernul Boc că lucrează „contra intereselor românești”. El a susținut că prin aprobarea noului Cod Fiscal, „toate business-urile românești sunt distruse”. „Guvernul actual lucrează contra intereselor românești. A aprobat mai multe ordonanțe și hotărâri de Guvern, printre care și noul Cod Fiscal, care vor duce la distrugerea tuturor     business-urilor românești. Nu știu dacă aceste decizii au fost luate din inconștiență sau din prostie, dar afectează întreaga societate românească”, a precizat Ovidiu Gheorghe, care a adăugat că aceeași situație se regăsește și la nivelul Ministerului Agriculturii. El a adăugat că nu a reușit să aibă nicio discuție cu ministrul Agriculturii, care a refuzat în mod siste-matic orice întâlnire cu liderii patronatelor din Agricultură. „Este pentru prima dată în șapte ani, când nu reușesc să mă întâlnesc cu ministrul Agriculturii. Ne-a trimis răspuns că nu are timp să discute cu noi. Aceasta este atitudinea guvernanților față de contribuabili și problemele lor. Cred că în actualul guvern este un vid de putere. Nu ai cu cine să vorbești în acest guvern. Acesta este motivul pentru care am invitat la discuții parlamentari, în speranța că vom găsi până la urmă un partener de dialog”, a mai precizat Ovidiu Gheorghe.

Codul Fiscal, o aberație

Viticultorii vrânceni le-au cerut parlamentarilor sprijin în demersul lor privind modificarea actualului Cod Fiscal, potri-vit căruia dacă un viticultor are datorii pe care nu le plătește în termen de 60 de zile, i se închide antrepozitul fiscal. „Această prevedere din Codul Fiscal este o aberație, care va duce la dispariția antrepozitelor de depozitare. Nu este în regulă. Aceste antrepozite se vor muta în țări precum Bulgaria, iar în România va crește șomajul și nu vom mai avea cui să vindem vinul”, a afirmat directorul societății Veritas Panciu, Adrian Toma. Acesta a solicitat ca trasabilitatea vi-nurilor să nu mai fie urmărită de vameși, deoarece vinul nu este purtător de accize. „În prezent, aceste operațiuni se fac cu acordul vameșilor. Dar dacă vinul are acciză zero, care mai este rostul vameșului, pentru că statul nu câștigă nimic din această operațiune. Dacă se va renunța la această operațiune, vreo două mii de vameși ar trebui dați afară”, a explicat Adrian Toma. Acesta a arătat că o altă problemă a viticultorilor este menținerea pe piață a BFL-urilor (băuturi fermentate liniștite), care concurează neloial adevăratele vinuri.

Tupeu de parlamentar second-hand

După ce au auzit opiniile viticultorilor, cei doi parlamentari portocalii second- hand,  Sorina Plăcintă și Alin Trășculescu, au încercat să dreagă busuiocul, cerându-le acestora să le dea lor lista cu nemulțumiri, pentru a o prezenta guvernanților. Nicio soluție însă pentru învierea agriculturii românești !
Le reamintim celor doi pedeliști că au participat la mai multe astfel de acțiuni, organizate tot la Direcția Agricolă. La una dintre acestea, care a avut loc în luna iulie, cei doi le-au promis funcționarilor de la Direcția Agricolă care urmau să rămână fără locuri de muncă, faptul că vor fi angajați la Camera Agricolă. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat, așa cum era de așteptat, de altfel.
Mai multe liste cu problemele cu care se confruntă viticultorii vrânceni au ajuns în mâinile celor doi pedeliști, însă niciuna dintre ele nu și-a găsit rezolvare. Asta deși chiar agricultorii au indicat soluții pentru rezolvarea problemelor!

Miniștrii Finanțelor și Agriculturii să-și dea demisia!

Prezent la întâlnire, deputatul social democrat Ciprian Nica a cerut demiterea ministrului Finanțelor, Sebastian Vlădescu, și a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru. În opinia parlamentarului, cei doi miniștri ai cabinetului Boc se fac vinovați de distrugerea podgorenilor. Pe de altă parte, deputatul Ciprian Nica a atras atenția, zilele trecute, și în legătură cu intenția PDL de a majora impozitul agricol pentru anul viitor. Majorarea acestui impozit, coroborat cu prevederile OG 58/2010, vor duce la prăbușirea sectorului viticol din România care și așa, se zbate în sărăcie lucie.
Parlamentarul social democrat a dat ca exemplu un control, executat de Corpul de control al primului ministru la comanda politică a PDL Vrancea, în urma căruia s-a decis ca BFL-urile să fie din nou auto-rizate. „Corpul de control al primului mi-nistru a criticat decizia Ministerului Agriculturii de interzicere a BFL-urilor, susținând negru pe alb că decizia afectează grav mediul de afaceri și economia românească. În realitate, decizia afecta doar interesele unor apropiați ai pu-terii”, a susținut Ciprian Nica. Parlamentarul social-democrat consideră că emiterea Ordonanței 58/2010, prin care Cabinetul Boc a majorat TVA la 24% și a stabilit ca și cei care realizează venituri din drepturi de autor și PFA-urile să plătească contribuții sociale și de sănătate, va duce la eliminarea, în cel mai scurt timp, a clasei de mijloc românești. Totodată, ordonanța în cauză are ca efect închiderea tuturor procesatorilor de vin din România, fie că aceștia sunt companii mari, fie că sunt mici producători agricoli, ca urmare a prevederilor privind antrepozitele fiscale. „Ca reprezentant al unui colegiu parlamentar în care podgorenii reprezintă o majoritate, cred că cei doi miniștri: Sebastian Vlădescu și Mihail Dumitru și-au demonstrat, până în prezent, incompetența în ceea ce privește găsirea unor soluții pentru ieșirea României din criză și a venit momentul ca cei doi să plece și, din postura de liber profesioniști, să meargă la cozile de la AJOFM, Casa de Pensii și CJAS pentru a fi umiliți la fel cum au fost umiliți milioane de români în săptămâna care tocmai s-a încheiat”, a adăugat Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here