Afişe pentru susţinerea părintelui Macarie

0
543


Zeci de afișe, prin intermediul cărora părintele Macarie Beșliu, fostul stareț de la Poiana Mărului, este susținut de enoriași, au împânzit străzile din Focșani. Este a doua acțiune de acest gen care se întâmplă la un interval de câteva luni. Pe afișe apar imaginea lăcașului de cult, ctitoria Marelui Cuvios Vasile de la Poiana Mărului și câteva texte care îndeamnă la respectarea testamentului acestuia. „Nu încălcați Testamentul Cuviosului Vasile de la Poiana Mărului! Respectați-l! «Diavolul nu suportă lucruri vechi și vrea mereu lucruri noi», «Dacă Domnul este cu noi, cine poate fi împotriva noastră?», «Nu te teme turmă mică»”, este scris pe afiș. „Asta e doar începutul. Vom continua acest demers până ni se va face dreptate. Peste tot în țara aceasta se știe de situația de la Poiana Mărului și de scandalul pe care l-a provocat Episcopia Buzăului și Vrancei. Sunt suficienți oameni care, fără să fie plătiți, vor lipi afișe peste tot în Focșani, dar și în alte localități din Vrancea și din țară. Nu ne lăsăm cu una cu două, oricât de mult ar dori Episcopia acest lucru. Noi, oamenii suntem adevărata forță. Vom continua cu protest la Buzău și dacă va fi nevoie la Patriarhie. Vrem dreptate!”, a spus unul dintre cei care îl susțin pe părintele Macarie.

***
Simpli oameni care treceau pe stradă spuneau că se vor solidariza apelului lansat de susținătorii lui Macarie. „Am citit în Monitorul de situația de la Poiana Mărului și de părintele Macarie. Am auzit numai lucruri bune despre Macarie și mă alătur și eu acestui demers. Cei care ne conduc trebuie să știe că noi suntem poporul și nu invers”, a spus Adrian, un focșănean.
De asemenea, afișe de acest gen au apărut în Buzău și la Râmnicu Sărat.

***
Reamintim faptul că mănăstirea Poiana Mărului, din comuna Jitia, a rămas fără starețul Macarie Beșliu, exilat la Schitul Muntioru din Vintileasca. Decizia a fost luată de Episcopia Buzăului și Vrancei. Mănăstirea este închisă în prezent, situație care nu s-a mai întâlnit nici în perioada comunistă. De la declanșarea conflictelor dintre enoriași și Episcopia Buzăului și Vrancei, au avut loc mai multe episoade. Cel mai dur s-a consumat când un grup de susținători i-a huiduit pe reprezentanții Episcopiei, veniți la sfințirea unei biserici din comuna Poiana Cristei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here