Circulaţia motocicletelor ar putea fi interzisă

0
521


Circulația motocicletelor ar putea fi interzisă noaptea, pe principalele artere ale municipiului Focșani.
Mai mulți consilieri locali focșăneni au inițiat un proiect de hotărâre prin care cer aprobarea restricționării circulației motocicletelor și a mopedurilor în intervalul orar 20.00 – 06.00 pe mai multe artere de circulație din municipiul Focșani. Motivul care stă la baza inițierii acestui proiect de hotărâre este zgomotul infernal pe care aceste mijloace de transport îl fac.
Vizat de interdicție este sectorul de drum de la intersecția DN2-E85 cu B-dul București, pe traseul B-dul București, B-dul Unirii, B-dul Independenței,  până la intersecția cu strada Mărășești.

***
De altfel, focșănenii care locuiesc în zona Bulevardului Unirii i-au reclamat primarului Decebal Bacinschi, de mai multe ori, zgomotul infernal produs în fiecare noapte de motocicliști. Unul dintre cetățeni i-a spus primarului Decebal Bacinschi că „motocicliștii ne-au înnebunit de cap”. „Defilează în miezul nopții, ambalează motoarele și nu mai spun de limitele de viteză pe care le încalcă. Poliția nu ia nicio măsură”, a afirmat focșăneanul.
Omul a cerut ca motocicliștilor să le fie interzis accesul în zonele centrale, aceeași propunere fiind făcută și pentru cei care circulă pe mopeduri.
Primarul Decebal Bacinschi s-a arătat nemulțumit de amploarea pe care a luat-o acest fenomen. „În orașele europene zona centrală este numai pentru pietoni”, a susținut Bacinschi.
 
***
Åži Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea a efectuat mai multe măsurători, din care a reieșit că nivelul de zgomot maxim admis este cu mult depășit în mai multe zone din municipiu, iar acest lucru se dato-rează în parte și motocicliștilor. Nivelul ridicat de zgomot este produs, îndeosebi, de traficul rutier intens, iar acesta crește de fiecare dată când motocicliștii trec prin acele zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here