Bostan se „duelează“ cu Trăţculescu

0
539


Iordache Bostan, inspectorul școlar general suspendat din funcție, pentru a treia oară, îl acuză pe președintele PDL Vrancea, Alin Trășculescu, că a făcut presiuni asupra sa pentru a-și da demisia. El susține că Trășculescu vrea să-l pună în funcția de șef al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), în locul său, pe Dănuț Popoiu, „un pedelist cu acte în regulă”. Bostan susține că dosarul penal pe care i l-a întocmit DNA a fost făcut „la ordinul politic al PDL”.

Fostul șef al ISJ, Iordache Bostan,   l-a acuzat pe președintele PDL Vrancea, Alin Trășculescu, că a făcut presiuni asupra sa pentru   a-și da demisia din funcție, pentru ca în locul său să fie numit Dănuț Popoiu, „un pedelist cu acte în regulă”. „Președintele PDL Vrancea, Alin Trășculescu, a făcut presiuni asupra mea ca să-mi dau demisia din funcție, iar în locul meu să fie numit pedelistul cu acte în regulă, Dănuț Popoiu. Trășculescu a trecut de la amenințări la negocieri și  m-a întrebat ce vreau în schimb pentru a renunța la funcția de șef al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. I-am spus că nu mă interesează nimic și că șeful ISJ nu este subordonat președintelui PDL Vrancea”, a susținut Iordache Bostan. Acesta a adăugat că toată acțiunea de schimbare a sa din funcție este una politică, instrumentată de PDL Vrancea. Portocaliii, precizează Bostan, vizează înlocuirea tuturor inspectorilor și directorilor de școli din județ cu oamenii pedeleului, în spe-ranța că vor câștiga alegerile viitoare. „După ce au văzut că nu vreau să-mi dau demisia, președintele PDL Vrancea, Alin Trășculescu, împreună cu Dănuț Popoiu, au făcut naveta la minister pentru a cere demiterea mea. Schimbarea mea este una politică, instrumentată de PDL Vrancea, care vizează înlocuirea tuturor inspectorilor și directorilor de școli din județ cu oamenii PDL-ului, în speranța că vor câștiga alegerile viitoare. Nu vor câștiga nici alegerile și nici nu vor reuși să își pună membrii de partid în fruntea școlilor, pentru că majoritatea celor propuși sunt slab pregătiți, incompetenți, oameni nedoriți de nimeni”, a adăugat Bostan.

DNA – instituție    politizată

Fostul șef al ISJ a susținut și că dosarul penal în care a fost trimis în judecată de DNA, a fost instrumentat „la ordinul politic al PDL”. „DNA este o instituție politizată, subordonată PDL. Am fost interogat la DNA la comanda PDL, iar acest lucru îl poate constata oricine. De fapt, majoritatea persoanelor care au trecut sau trec pe la DNA sunt de la PSD și PNL, adică adversarii politici ai partidului aflat la puutere. Numai 0,1 la sută din cei cercetați de DNA sunt membri ai PDL, și aceia nu mai răspund comenzilor de partid și sunt căzuți în dizgrație”, a afirmat Iordache Bostan.

Trășculescu neagă 

Președintele PDL Vrancea, Alin Trășculescu, neagă acuzațiile și spune că nu i-a cerut fostului șef al ISJ să-și dea demisia. El a mai precizat că nu a purtat nicio discuție cu Iordache Bostan. „Nu am nicio legătură cu suspendarea lui Iordache Bostan. Nu am discutat cu dumnealui despre o așa zisă demisie și nici nu l-am amenințat. El a fost schimbat datorită unor greșeli pe care le-a făcut și nu din alte motive. Nu l-am sunat pe Iordache Bostan să-i dau eu ordine pe cine să lase în funcție și pe cine să schimbe. Îi doresc sănătate și să-și rezolve problemele cu dosarul în care este învinuit”, i-a transmis Alin Trășculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here