Moţiunea de cenzură a PSD ar putea trece

0
383


Moțiunea de cenzură pregătită de PSD ar putea fi aprobată de plenul Parlamentului, iar Guvernul Boc ar putea cădea. Președintele UNPR Vrancea, Gabriel Corneanu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă Guvernul nu va aproba un set de măsuri pentru relansarea economică a țării, moțiunea de cenzură inițiată de PSD va trece. El a arătat că sunt foarte mulți nemulțumiți, chiar în rândul PDL. „Dacă lucrurile nu se vor schimba de la data de 1 septembrie, dată la care ar urma să intre în vigoare un set de măsuri pentru redresarea economică a țării, situația se schimbă și e posibil ca moțiunea să treacă. Economia nu va merge numai cu taxe”, a afirmat Gabriel Corneanu.

Executivul sfidează Constituția

Până în acest moment, numai organizația PSD Vrancea a strâns peste 85 de mii de semnături la nivelul județului iar acțiunea continuă până pe data de 1 septembrie. „Vrem să obținem semnăturile tuturor votanților din județul Vrancea, inclusiv ale celor care au votat cu PDL. Acesta este targetul nostru”, a declarat social democratul Dragoș Bîrlădeanu.
Cetățenii care se vor afla la punctele amplasate de PSD vor primi pliante în care vor fi înscrise „10 motive pentru care Guvernul trebuie să plece”. Aceste motive vor sta la baza viitoarei moțiuni de cenzură populară.
Între motivele invocate de social-democrați, care vor sta la baza documentului ce va fi depus la Parlament, se află faptul că Executivul Boc „disprețuiește” pensionarii, „mărește excesiv” taxele și impozitele, „taie nediferențiat” salariile bugetarilor, nu ia nicio măsură împotriva „clientelei politice a lui Băsescu și Boc”, „atentează” la siguranța cetățenilor prin tăierea subvențiilor.
PSD susține că Guvernul este „total dezinteresat” de soarta locurilor de muncă, că „ignoră total” agricultura din România, ia decizii privind soarta țării fără să se consulte cu partenerii sociali. Nu în ultimul rând, social-democrații acuză Executivul că sfidează Constituția și consideră presa drept o amenințare la adresa României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here