Ingrediente:
1 crap la 1-1,5 kg
1 cutie roșii decojite
3 cepe medii
3 ardei grași
3 căței de usturoi
50 ml vin alb sec
delikat picant, ulei, sare și piper
Mod de preparare:
Se taie ardeii grași fâșii subțiri și cepele rondele, apoi se opăresc aproximativ 5 minute fiecare.
Se taie crapul în două părți pe de-a lungul, se dă cu sare și piper și se pune în tavă cu ulei la cuptor, la foc mic.
Roșiile decojite se taie felii și se pun într-o oală împreună cu ardeii și cepele opărite, se completează cu puțină apă cât să le acopere, se pune delikatul picant și un praf de sare, ustu-roiul tăiat felii subțiri și vinul.
Se dă într-un clocot, apoi se toarnă amestecul rezultat în tavă, peste crapul care s-a uscat un pic în uleiul fierbinte.
Se lasă aproximativ 30 minute la cuptor, până scade zeama și se scoate apoi, se așază peștele în farfurie și se ornează cu felii de lămâie.
Poftă bună!