„Paravan pentru alocarea a 200 mii lei fiecărui parlamentar PDL“

0
265


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr acuză Guvernul Boc că s-a folosit de rectificarea bugetară pentru a aloca parlamentarilor PDL câte 200 mii lei în fiecare colegiu pentru îmbunătățirea imaginii partidului stat. Această risipă de fonduri colectate de la poporul român prin introducerea de noi biruri are loc în condițiile în care județului Vrancea i-a fost retrasă suma de 34,4 milioane de lei.

Parlamentarul social democrat Angel Tîlvăr a declarat că, în timp ce județele conduse de PSD sunt lăsate fără finanțare de către Guvernul Boc, parlamentarii PDL vor primi câte 200 de mii lei pentru îmbunătățirea imaginii acestui partid. „Există informații conform cărora, în urma întâlnirii dintre premier și grupul parlamentarilor PDL, aceștia din urmă au primit vestea că datorită aceleiași rectificări bugetare care a costat Vrancea 34,4 milioane de lei, ei vor primi câte 200.000 lei pentru «acoperirea cheltuielilor din colegiu». Astfel, celor 125 de deputați PDL le vor reveni, cu ajutorul rectificării bugetare, 25 mi-lioane lei. Același Guvern Boc care a decis tăierea salariilor bugetarilor, care a băgat în faliment sute sau poate mii de întreprinderi, care a decis că oamenii simpli pot trăi și cu 400 de lei pe lună, s-a folosit de rectificarea bugetară pentru a «resuscita» imaginea partidului domnului Boc”, a afirmat Angel Tîlvăr.
Deputatul PSD critică maniera în care Guvernul Boc a  făcut rectificarea bugetară, susținând că numai Vrancei i-a fost retrasă suma de 34,4 milioane lei fără nicio explicație și doar pentru că acest județ nu este portocaliu. El a mai arătat că această decizie discreționară arată incompetența acestui guvern. „În ședința de Guvern în care s-a decis modalitatea de alocare a banilor în urma rectificării bugetare, județul Vrancea nu numai că nu a primit niciun leu, mai mult decât atât, i-au fost retrase 34,4 milioane de lei. Guvernul Boc a considerat că aproximativ 390.000 de locuitori nu merită străzi mai bune, școli mai sigure, servicii de calitate. Această decizie discreționară a Executivului demonstrează încă o dată incompetența cât și atitudinea  lor vindicativă. Guvernul Boc intenționează să se răfuiască cu zonele în care PSD a câștigat și va câștiga mereu alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr, adăugând că oamenii din Vrancea nu trebuie pedepsiți pentru că au votat împotriva lui Traian Băsescu.
Acesta consideră primitivă maniera Cabinetului Boc de a face guvernare politizată și precizează că parlamentarii PSD de Vrancea nu se vor lăsa intimidați de asemenea practici. „Vom fi la fel de critici la adresa activității Guvernului Boc, care și-a demonstrat încă o dată ineficiența în gestionarea banilor publici”, a concluzionat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here