MDRT a suspendat construcţia de locuinţe ANL

0
202


Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a suspendat unele programe, inclusiv construcția de locuințe prin ANL, după ce bugetul ministerului a fost redus cu 10%. Printre investițiile suspendate se numără construcția de locuințe, proiect prin care Guvernul își propusese să realizeze aproximativ 100.000 de locuințe până la sfârșitul mandatului, construcția de săli de sport și a drumurilor județene de interes local.
„Vom limita anumite investiții pe care, de la începutul anului, le redu-sesem oricum pentru că, de la început, am avut un buget mai mic pe 2010, cu 31%, decât cel din 2009, cum ar fi investițiile în sălile de sport. Anul acesta se făceau doar sălile de sport începute anul trecut, acum probabil că vom face și mai puține decât ne propusesem. Din păcate nu am avut posibilitatea să avem bani pentru drumuri județene, am sperat pentru că toată lumea așteaptă să se facă construcții de drumuri județene, dar nu s-au primit bani pentru acest fel de lucrări. Nu am putut finanța lucrări de apă, mai mult decât ne-am propus la începutul anului”, a declarat ministrul Elena Udrea.
Totodată, ea a precizat că este suspendat și programul de reabilitare termică a locuințelor, însă în acest caz s-a găsit o alternativă, aceea prin care proprietarii se pot angaja să ia credite de la CEC, pe o perioadă de cinci ani, din care vor plăti doar ratele, dobânda fiind suportată în întregime de către minister, iar statul va fi garant. „Anul trecut s-au făcut lucrări pe angajament, deci s-a lucrat înainte, urmând să fie plătite anul acesta. Noi am avut bani să plătim lucrările de anul trecut”, a spus mi-nistrul, precizând, totuși, că nu se va renunța în totalitate la acest program.
Ea și-a exprimat speranța ca în bugetele viitoare să existe sume mai mari. Ministrul a subliniat că nu doar programele de investiții au fost afectate de reducerea bugetului, ci și salariile, dar și cheltuielile de capital, de bunuri și servicii ale ministerului au fost reduse. Bugetul MDRT a fost redus, prin recenta rectificare bugetară, cu 168,6 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here