Spărgători de maşini, trimişi în judecată

0
204


Patru tineri din Focșani și Vânători au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada ianuarie-iunie 2010, aceștia au sustras bunuri din mai multe mașini de pe raza municipiului Focșani, dar și a comunelor limitrofe. Procurorii spun că tinerii acționau mai ales în timpul nopții și furau din autoturisme și autoutilitare. Pentru a deschide autoturismele marca Dacia, băieții foloseau chei potrivite. De asemenea, un alt mod de acțiune consta în spargerea geamurilor sau forțarea sistemului de închidere. După ce deschideau mașinile, băieții luau stații de emisie-recepție, radio CD-uri, detectoare radar și alte bunuri, pe care apoi le vindeau la diferite persoane, cunoscute sau necunoscute. Banii pe care îi primeau îi împărțeau între ei. Prejudiciul creat în urma furturilor se ridică la suma de 2.500 lei. Tinerii sunt cercetați în stare de arest preventiv, iar unul dintre ei are antecedente penale.
De asemenea, procurorii vrânceni au mai trimis în judecată un bărbat din județul Ialomița, domiciliat în Mărășești. Åži acesta este judecat tot pentru furt calificat. Potrivit procurorilor, bărbatul a pătruns într-un cabinet medical din Focșani și a furat o unitate de calculator, dar și mai multe pachete cu țigări și cafea, pre-judiciul fiind de 1.000 lei. După comiterea faptei, bărbatul a mers în gară și s-a urcat într-un tren, care l-a dus către Mărășești. Unitatea de calculator a vândut-o pentru 200 lei, iar țigările și cafeaua au fost păstrate pentru consumul propriu. Bărbatul și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor și a precizat că regretă ceea ce a făcut.
Åži un bărbat din județul Călărași și-a însușit bani și un telefon mobil care nu-i aparțineau. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că acesta a furat un telefon mobil și 50 lei de la o focșăneancă. Pentru că nu mai avea niciun ban în buzunar, bărbatul a sunat la ușa unui apartament, dar fără să știe la cine sună. Sub pretextul că se ocupă cu dezinsecția a reușit să intre în casa unei femei și într-un moment de neatenție al acesteia, a luat banii și un telefon mobil de pe masa din sufragerie și a dispărut. Pentru a fi cât mai credibil, înainte de a suna la ușă, bărbatul a pus niște apă într-un bidon și s-a prezentat cu el la ușa femeii, făcând-o pe aceasta să creadă că în acea sticlă chiar era o substanță folosită la dezinsecție. Ghinionul lui a fost că a lăsat bidonul din plastic la fața locului și astfel în urma prelevării și prelucrării urmelor digitale s-a ajuns la autor.  Bărbatul din Călărași nu este la prima abatere. El fusese liberat condiționat cu câteva luni înainte de comiterea acestei fapte și mai avea un rest de 681 de zile. Acum va sta cinci ani după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here