„Vrăjile“ Vioricăi… Vrăjitoru

0
285


O femeie de 50 de ani, din Vaslui, a fost trimisă în judecată de procurorii vrânceni pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Ajutată de o imaginație foarte bogată, Viorica Vrăjitoru a înșelat mai multe persoane atât în Focșani cât și în câteva comune limitrofe. În rechizitoriul întocmit de procurori, se arată că faptele au fost comise pe parcursul anilor 2007-2008, iar prejudiciul creat este de 5.800 lei.
Astfel, în noiembrie 2007, în timp ce se plimba pe Bulevardul Unirii din Focșani, Viorica Vrăjitoru a abordat o femeie de 78 de ani, căreia i-a spus că o cunoaște de mai multă vreme și că au fost vecine, dar și că este rudă cu preotul de la biserica la care focșăneanca mergea frecvent. După ce au discutat vrute și nevrute, vasluianca i-a propus femeii pe care o abordase, să o ajute să fie despăgubită pentru un teren pierdut pe vremea regimului comunist. Pentru a fi cât mai credibilă, vasluianca i-a spus femeii că are o nepoată care lucrează la Primăria Focșani și că o poate ajuta fără probleme. Cum nimic nu se mai face pe gratis, Viorica i-a spus bătrânei că are nevoie de o sumă de bani, respectiv peste 2.000 lei pentru a face toate demersurile necesare. Mai mult, a luat-o pe bătrână la primărie, ca să fie cât mai convingătoare. Aici, a intrat singură, iar după câteva momente a ieșit și i-a spus femeii că suma pe care o va primi ca despăgubire se ridică la 30.000 lei. Naivă, bătrâna a dat fuga acasă și a adus suma de 2.400, pe care  i-a înmânat-o Vioricăi Vrăjitoru, în timp ce se aflau într-un parc din Focșani. Vasluianca a rugat-o pe femeie să o aștepte până merge la un notar, dar evident că nu a mai revenit.
Viorica Vrăjitoru nu s-a mulțumit doar cu atât și a continuat să tragă țepe una după alta. În decembrie, vasluianca a făcut „vrăji” și pe la Golești. În timp ce mergea prin comună, s-a oprit la o gospodărie unde era o femeie de 71 de ani și a rugat-o pe aceasta să-i facă niște prescuri, pentru că vrea să le ducă la mănăstire. Bătrâna nu s-a gândit niciun moment că la mijloc ar fi ceva necurat și a chemat-o în casă. În timp ce stăteau de vorbă, telefonul vasluiencei a început să sune, iar aceasta a răspuns. După discuția purtată cu persoana care a telefonat, i-a spus bătrânei că a fost sunată de preotul din comună, iar acesta i-ar fi spus să cumpere zahăr și ulei pentru biserică, pe motiv că aceste produse se vor scumpi. În rechizitoriul întocmit de procurori se mai arată că Viorica Vrăjitoru a rugat-o pe femeie să-i împrumute niște bani, la rugămintea preotului, pentru a putea cumpăra produsele. Auzind că e vorba de preotul satului, femeia de 71 de ani, cu frică de Dumnezeu, nu a stat nicio secundă pe gânduri și i-a dat vasluiencei 450 lei, bani care nu i-a mai primit înapoi.
Åži la Garoafa vasluianca a înșelat o femeie cu suma de 200 lei, de data aceasta dându-se drept medic veterinar.
Toate victimele Vioricăi Vrăjitoru au fost persoane în vârstă. Prejudiciul creat de femeie nu a fost recuperat, iar una dintre victime a și murit între timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here