Gospodării fără apă potabilă la Panciu

0
282


Trei gospodării de pe strada Ciprian Porumbescu, din zona centrală a orașului Panciu, au rămas aproape 24 de ore fără apă rece, în urma unor lucrări de intervenție efectuate de reprezentanții societății CUP SA, Sucursala Apă-Canal. Joi și vineri, muncitorii au intervenit pentru înlocuirea unei țevi sparte în curtea fostului Complex Comu-nitar, iar după finalizarea lucrărilor, cele trei case au rămas fără apă rece. Situația a revenit la normal de abia în cursul dimineții de sâmbătă.
Reprezentanții operatorului de apă-canal au aflat de problema ivită chiar de la proprietarii afectați, nemulțumiți că nu au fost avertizați din timp să-și ia toate măsurile de precauție pentru a nu rămâne fără un strop de apă în gospodării. Directorul Sucursalei Apă-Canal, inginerul Florin Velișcu, s-a arătat surprins de situație, afirmând că nu exista niciun motiv pentru care oamenii să nu aibă apă. „Este adevărat că am avut o intervenție acolo, dar am înțeles că problema a fost remediată și că a fost reluată furnizarea apei către toți consumatorii. Nu există, practic, niciun motiv să nu dăm drumul la apă”, a declarat Florin Velișcu.
Ulterior, la fața locului s-a deplasat un reprezentant al echipei care efectuase lucrările de intervenție dar, după câteva minute, bărbatul s-a văzut depășit de situație. „Nu înțeleg ce s-a putut întâmpla. Noi am intervenit doar pentru a înlocui o țeavă spartă. Am tăiat o porțiune din ea, am înlocuit-o cu alta nouă, după care am dat drumul la apă”, a afirmat el.
Situația a fost remediată de abia în cursul dimineții de sâmbătă, când echipa de lucrători de la CUP SA, împreună cu directorul Florin Velișcu, au revenit în teren. Cu acest prilej, s-a aflat și cauza pentru care cele trei case nu au avut apă. „Când s-a intervenit pentru înlocuirea țevii avariate, nu s-a știut că acele case aveau legătură cu ea. Abia acum am decoperit și noi acest lucru. Am fost convinși că gospodăriile erau racordate la conducta de pe Ciprian Porumbescu, nicidecum la cea de pe Heliade Rădulescu. De aceea, lucrătorii n-au nicio vină pentru ceea ce s-a întâmplat”, a explicat acesta. Florin Velișcu a precizat că, în viitor, pentru evitarea unor incidente similare, proprietarii din zona respectivă ar trebui să se racordeze direct la conducta de alimentare cu apă potabilă de pe strada pe care locuiesc, respectiv Ciprian Porumbescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here