Ingrediente:
3 kg de roșii sănătoase.
1 țelină (500 gr).
10 ardei bulgărești.
5 linguri sare grunjoasă.
1/2 pliculeț conservant de la Dr Oetker.
sare grunjoasă, piper, frunze de țelină.
Mod de preparare:
Spălăm roșiile și apoi le tăiem în patru și iar pe jumătate, adică cubulețe. Curățăm țelină, o tăiem în ce formă dorim, tăiem și frunze de țelină. Jumătate dintr-un pliculeț de conservant, de la Dr Oetker îl punem într-un ibric cu 50 ml apă și îl fierbem amestecând în conti-nuu până se dizolvă. Toate aceste ingrediente le punem într-un castron mare, adăugăm sare gunjoasă 5 linguri la cantitatea de roșii pe care am pus-o și le lăsăm cel puțin 30 minute că să-și lase roșiile zeamă. Pregătim borcanele sau sticlele în care vom pune acest zarzavat, le îndopăm bine și zeama rămasă o punem în borcane sau sticle, cât să acopere conținutul. Acest zarzavat de roșii cu țelină și ardei iute îl vom pune la iarnă la ciorbițe și tocănițe.
Poftă bună!