Pregătiri de grevă generală la Agenţia de Prestaţii Sociale

0
341


Funcționarii Agenției de Prestații Sociale Vrancea au decis, ieri, declanșarea unei greve generale dacă nu se revine asupra deciziei de disponibilizare a 25% dintre salariați. Liderul sindicatului Muncii și Protecției Sociale Vrancea, Dumitru Curcă, a arătat că prin această decizie ar urma să fie disponibilizați circa 7 din cele 30 de persoane care mai lucrează în cadrul Agenției. Funcționarii sunt nemulțumiți pentru că, în decembrie 2009, au mai fost efectuate reorganizări care au dus la disponibilizarea a 23% din salariați. „Am avut o ședință cu toți funcționarii și au fost de acord cu declanșarea unei greve generale dacă se continuă cu disponibilizările. La nivelul județului aceasta ar însemna o reducere cu aproape 48% față de funcționarii care lucrau anul trecut. Aceasta deși în alte instituții din cadrul Ministerului Muncii s-au făcut restructurări mult mai mici”, a afirmat Dumitru Curcă, arătând că disponibilizările sunt lăsate pe umerii sindicatelor. Sindicatul numără peste 200 de funcționari, atât din Vrancea, cât și de la Casa de Pensii Baia Mare, Agenția de Prestații Sociale Baia Mare și Casa Națională de Pensii
Liderul sindical s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu secretarul de Stat Nicolae Ivășchescu, de la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre situația disperată în care se găsesc funcționarii vrânceni. La întâlnire a participat și președintele Agenției de Prestații Sociale, Viorel Alexandru. Aceștia nu au reușit să explice cum s-a ajuns la un procent de 48% pentru disponibilizările din cadrul agențiilor de prestații sociale. Mai mult, sindicaliștii au informații că la Ministerul Muncii nu va avea loc nici o disponibilizare de personal, iar la nivelul central al Agenției vor pleca circa 10 persoane din cei 60 de funcționari.
Situația de la nivelul agențiilor de prestații sociale a devenit explozivă după ce, într-un mesaj transmis tuturor agențiile teritoriale, s-a făcut apel la întreruperea activității în aceste instituții. Speriată de consecințe, conducerea centrală a trecut la amenințări și a pasat responsabilitatea disponibilizărilor în spatele directorilor din județe. „Vă atenționăm că activitatea agențiilor trebuie să se desfășoare în condiții normale, iar personalul agenției să nu dea curs acestei acțiuni”, se arată în adresa semnată de președintele Viorel Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here