Taxe şi impozite majorate pentru deţinătorii mai multor clădiri

0
290


Focșăneni vor plăti taxe și impozite mai mari pentru locuințele și autoturismele pe care le dețin. După ce a majorat TVA-ul și au crescut prețurile la alimente, guvernul pedelist majorează acum și impozitele plătite la bugetul local. În ședința Consiliului Local de marți, cosilierii vor supune la vot un proiect de hotărâre privind modificarea unei hotărâri privind stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, în urma modificării Legii numărul 571/2003 privind Codul fiscal.
Persoanele fizice care au în pro – prietate o a doua clădire în afara celei în care domiciliază, vor plăti mai mult cu 65%, în timp ce pentru a doua clădire în afara celei în care locuiește, proprietarul va achita un impozit mai mare cu 150%. Situația este mai dificilă pentru cei care dețin o a treia clădire în afară de cea de domiciliu, pentru că aceștia vor lăsa la ghișeul primăriei cu 300% mai mult. Nu intră sub incidența acestei majorări persoanele fizice care dețin în pro-      prietate clădiri dobândite prin succesiune legală.
Nici pentru cei care au mașini cu capacitate cilindrică mare, viitorul nu este mai frumos. Un focșănean care are în proprietate o motoretă, o motoclicletă sau un autoturism cu capacitate cilindrică de până la 1.600 cm cubi, va plăti 64 de lei anual, având în vedere faptul că se vor plăti 8 lei pentru fiecare 200 de centrimetri cubi. Pentru autoturismele cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.601 și 2.000 de centimetri cubi se vor plăti 18 lei/200 centimetri cubi, pentru capacitatea cilindrică cuprinsă între 2.001 și 2.600 centimetri cubi au de plată 72 de lei/200 centimetri cubi. Impozitul mașinilor cu capacitate cilindrică de 2.601 și 3.000 centimetri cubi se va calcula la 144 de lei/200 de centimetri cubi. Aici se înregistrează și cel mai mare salt, de la circa 800 lei până la peste 2100 lei. Proprietarii de autobuze, autocare sau microbuze vor plăti 24 de lei/200 de centimetri cubi. Aceste modificări se vor aplica începând cu data de 1 iulie a.c., astfel încât cei care au plătit deja taxele și impozitele vor mai trece odată pe la ghișeu până la finalul anului. Åži deținătorii vi-trinelor frigorifice care vând produse lactate în piață vor plăti o nouă taxă pentru utilizarea domeniului public, în valoare de 6 lei / metru pătrat / zi. Aceasta se va aplica începând cu data de 1 august a.c..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here