Gigacaloria se scumpeşte cu 5%

0
379


Prețul gigacaloriei va crește cu 5% din cauza creșterii la 24% a taxei pe valoare adăugată. Decizia privind majorarea prețului gigacaloriei va fi luată săptămâna viitoare, în ședința Consiliului Local municipal. Directorul societății de termoficare a municipiului Focșani, Valter Popescu, a declarat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu administratorii Asociațiilor de proprietari din Focșani, că prețul gigacaloriei subvenționat va fi de 203 lei. În cazul în care subvenția va fi eliminată, prețul va fi de 397 de lei, inclus 24% TVA. „Iarna care vine va fi foarte grea din punct de vedere al plăților. S-a discutat despre eliminarea subvenției, dar asta înseamnă apariția unei legi care până în prezent nu a apărut și nici pe ordinea de zi a Guvernului nu se află un asemenea proiect. Nu știm ce vor face”, a spus Valter Popescu, administratorilor prezenți ieri în sala de ședințe a primăriei.
Directorul a reamintit că SC Enet SA funcționează de luni bune pe păcură pentru că gazul a fost sistat din cauza neplății datoriilor către furnizor. Valter Popescu a făcut apel către cetățeni pentru a-și plăti datoriile către producătorul de energie termică pentru a avea asigurată furnizarea de gaze naturale la iarnă. „Apelul nostru este să intensificăm încasările. Trebuie să intrăm în iarnă cu un stoc de păcură și se preconizează o iarnă geroasă. Dacă nu facem acest efort nu putem ieși din iarnă cu mulțumirea sufletească că fiecare și-a făcut datoria”, a precizat Popescu. Administratorii i-au propus directorului ca pentru rău-platnici să se pună sigilii pe țevi. Popescu a spus că nu a avut nicio solicitare în acest sens, dar că, atunci când asociațiile îi vor solicita sprijinul, muncitorii de la Enet vor veni să taie căldura celor ce nu plătesc.
O altă problemă ridicată de administratori a fost aceea a apei calde care ajunge cu întârziere în apartament. „Este o lege a fizicii, ceea ce rămâne pe conductă se răcește. Așa am preluat conductele și nu putem ști cum au fost izolate. Dacă se aprobă fondurile europene, până în 2013 vom realiza ultima etapă de modernizare”, a concluzionat Valter Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here