Vrancea ar putea avea un Palat al Justiţiei

0
261


Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, în ședință ordinară, transmiterea către Ministerul Justiției a unui teren pe care va fi construit noul Palat al Justiției. Terenul are o suprafață de 11.338 metri pătrați și este situat pe strada Lupeni nr. 7. În schimb, Consiliul Județean va prelua clădirea de pe strada Cuza Vodă în care funcționează în prezent Tribunalul Vrancea. Predarea-primirea imobilelor se va face  prin  protocol, în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Guvernului de aprobare a acestui schimb.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că speră ca, în baza acestei decizii, Ministerul Justiției să construiască un Palat al Justiției la Focșani pentru ca judecătorii și procurorii să aibă condiții mai bune de a înfăptui actul de justiție în beneficiul cetățenilor județului Vrancea. „Sperăm ca, într-un final, judecătorii și procurorii să aibă condiții mai bune de a înfăptui actul de justiție în beneficiul cetățenilor județului Vrancea. De aceea am propus ca terenul din strada Lupeni să fie pus la dispoziția Ministerului Justiției în perspectiva construirii unui nou Palat al Justiției. Imobilul actualului Tribunal urmând să treacă în proprietatea publică a județului și administrarea Consiliului Județean pentru a fi reabilitată și redată circuitului public”, a precizat șeful administrației județene.
Pînă la construirea noului imobil, justiția vrînceană va funcționa în fostul sediu al Bancorex, pus la dispoziție de Consiliul Județean. Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a declarat atunci că situația imobilului în care funcționează în prezent Tribunalul Vrancea este foarte gravă. Din aceste considerente, Tribunalul Vrancea și Judecătoria Focșani se vor muta și vor funcționa în sediul Bancorex pînă va fi construit un nou Palat al justiției. „În urma discuțiilor avute cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, am hotărît să găsim o soluție provizorie, un spațiu în care să funcționeze Tribunalul Vrancea. Actualul sediu al Tribunalului Vrancea riscă să se prăbușească la un seism mai puternic. Imobilul respectiv a fost deja încadrat în clasa de risc seismic 1. Nu trebuie să uităm că în această clădire intră zilnic aproape 2000 de oameni, magistrați, avocați și justițiabili”, a precizat Marian Oprișan. El a mai arătat că imobilul în care funcționează în prezent Tribunalul Vrancea va intra în patrimoniul Consiliului Județean, care îl va reabilita și reda circuitului public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here