Ingrediente:
1 pachet de margarină Rama
4 ouă
200 gr făină
200 ml lapte
150 gr cacao
300 gr zahăr
1 praf de copt
1linguriță oțet
4 linguri dulceață
de cireșe amare
nucă pisată mai mare(după preferință)
2 zahăr vanilat
esența rom
1 plic „glazură duo” de la Dr. Oetker
Mod de preparare:
Se pun pe foc într-o cratiță laptele, margarina, zahărul, praful de cacao, esența de rom și zahărul vanilat. Lasă-le să clocotească până se îngroașă (cam 30 min) și apoi las-o la răcit. După ce s-a răcit o punem într-un castron și încorporăm câte un gălbenuș pe rând, apoi făina și praful de copt stins cu oțet. Albușurile le batem spumă iar când sunt destul de tari le adăugăm peste compoziție mestecând bine, urmând să punem nucile și dulceața. Tava o ungem cu margarină și tapetăm cu făină, punem compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru vreo 40 min la foc mic.
Se lasă să se răcească și se glazurează cu acel DUO de la Dr. Oetker pe care l-am preparat ca-n instrucțiuni. Poftă mare!