Medicii legiști au încheiat necropsia în cazul Mădălinei Manole, constatând că aceasta s-a sinucis și că nu suferea de boli grave, precum cancer, neexistând nicio suspiciune cu privire la cauza decesului artistei, au declarat surse judiciare. „Nu există niciun element care să indice suspiciune că nu a fost sinucidere. Mădălina Manole nu avea nicio boală gravă, respectiv cancer, care să-i dea dureri mari așa cum s-a spus”, au spus sursele citate.
Totodată, acestea au precizat că lovitura la cap a fost provocată prin cădere. Medicii-legiști recoltează probe pentru examenul toxicologic, care va dovedi dacă, pe lângă furadan, există și alte substanțe ingerate. Rezultatele vor fi gata în 2-3 săptămâni, au precizat sursele citate.
În data de 14 iulie 2010, Mădălina Manole a fost găsită decedată în locuința sa din strada Grivița, orașul Otopeni. La adresa mențio-nată s-a deplasat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care a efectuat cercetarea la fața locului împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul IPJ Ilfov – Serviciul Investigații Criminale. În urma primelor cercetări efectuate au rezultat indicii că persoana în cauză a ingerat în mod voluntar o substanță toxică, justificându-și gestul printr-un mesaj tip SMS.
În cauză s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale și a unor examene toxicologice, care urmează să stabilească în mod cert cauza și mecanismul morții.
Marți, în jurul orei 22.00, soțul Mădălinei Manole a luat-o pe aceasta de la studioul de înregistrări din Calea Victoriei nr. 25, de unde au plecat la cumpărături, iar în jurul orei 1.00, cuplul s-a culcat. În jurul orei 5.30, Petru Mircea s-a trezit, iar când a văzut că soția nu este lângă el, a plecat să o caute. El a găsit-o pe Mădălina Manole pe un holișor, lângă baie. Ea avea o lovitură la cap și lângă corp era sticla de pesticid și un pahar. Petru Mircea, ulterior anunțării cazului la serviciul unic de urgență, a descoperit pe telefonul mobil al soției, un mesaj. Mesajul a fost dat de pe telefonul ei către el, la ora 2.31.
În mesaj, Mădălina spunea că nimeni nu are vreo vină, toți o iubesc enorm și au făcut totul, însă nu mai poate suporta fizic. Ea se considera defectă, un rebut. „Așa am fost mereu, dar abia acum realizez cu adevărat”, scria în mesaj cântăreața, precizând cât de mult își iubește soțul.
Anchetatorii au găsit lângă Mădălina Manole un flacon care conținea o substanță roz. Mai mult, artista, după ce a ingerat produsul foarte toxic, a vomat, apoi i s-a făcut rău, a căzut lovindu-se foarte tare la cap. Anchetatorii spun că în hol, lângă baie, unde a fost găsită Mădălina Manole, era un pu-ternic miros de substanță chimică.
Otrăvită cu Furadan
Pesticidul care s-a aflat în flaconul care a fost găsit lângă Mădălina Manole este Furadan, o substanță foarte toxică pe bază de Carbofuran și care, ingerat, produce blocarea unei enzime vitale și foarte rapid decesul, spun anchetatorii.
Anchetatorii susțin că informațiile pe care le au până în prezent conduc la ipoteza că artista și-ar fi premeditat moartea, după tentativa eșuată de luna trecută.
Furadanul este un insecticid carbonic de culoare roz pe bază de Carbofuran destinat tratamentului semințelor de porumb, floarea soarelui, sfeclă de zahăr. Carbofuranul este unul dintre cele mai toxice produse pentru om. Un mililitru din acest produs poate fi fatal. Furadanul nu se poate comercializa, întrucât face parte din grupa unu de toxicitate, spun specialiștii. Cu toate acestea, în fiecare gospodărie de la țară, în perioada culturilor pot fi găsite astfel de produse.
Mădălina Manole s-a sinucis în ziua în care împlinea 43 de ani, respectiv pe 14 iulie, ea fiind căsătorită și având un băiețel de un an și-o lună.
În luna mai a acestui an, Mădălina Manole a lansat cel de-al nouălea album al său – „09 Mădălina Manole”, la MediaPro Music. Printre cele mai importante albume din cariera sa se numără „Ei, și ce?” (1993), „Trăiesc pentru tine” (1996), „Cântă cu mine” (1998), „Dulce de tot” (2000).
Sicriul a fost depus la Sala Radio
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Mădălinei Manole a fost depus, ieri, în foaierul Sălii Radio din Capitală, în jurul orei 15.30, aceasta fiind așteptată de circa 100 de fani și de reprezentanți ai presei. Cei prezenți au aplaudat-o pe artistă în momentul în care sicriul a fost depus în foaierul Sălii Radio. Fanii i-au adus nenumărate flori, pe care le-au așezat pe sicriu, care are culoarea albă și este decorat cu dantelă albă.
Totodată, în foaierul Sălii Radio a răsunat muzica Mădălinei Manole, iar la căpătâiul artistei era așezată o fotografie a sa.
Printre cei prezenți se numără membri ai familiei, printre care soțul, Petru Mircea, fratele și tatăl artistei, dar și prințesa Lia și cântărețul Grigore Leșe.
Trupul neînsuflețit al Mădălinei Manole va fi transportat astăzi de la București la Ploiești. Artista va fi înmormântată în cadrul unei ceremonii care va avea loc la cimitirul Bolovani din Ploiești, începând cu ora 13.00.
Arhiepiscopia Bucureștilor a aprobat, în cazul înmormântării Mădălinei Manole, doar oficierea slujbei speciale de înmormântare pentru cei care se sinucid, astfel că aceasta va fi făcută pe scurt, de un singur preot, în exteriorul bisericii, informează Patriarhia Română. „Întrucât Biserica Ortodoxă condamnă sinuciderea ca fiind un păcat greu, nu admite pentru sinucigași oficierea obișnuitei slujbe de înmormântare. De aceea, ca răspuns la solicitarea domnului Mircea Petru, soțul artistei Mădălina Manole (Anca Magdalena Mircea), Arhiepiscopia Bucureștilor aprobă doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral, pentru consolarea familiei îndurerate. Ca atare, slujba va fi oficiată pe scurt, de un singur preot, în afara (exteriorul) bisericii parohiei cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Ploiești”, precizează Secretariatul Arhiepiscopiei Bucureștilor într-un comunicat de presă.