Disponibilizări în primării

0
656


Administrațiile locale din județ vor avea un număr maxim de 3.306 angajați prin aplicarea Ordonanței de urgență 63 din 2010. Propunerile cu numărul maxim de funcționari au fost trimise de Prefectură către Ministerul Administrației și Internelor. După primirea validării de la MAI, pro-punerile vor fi transmise autorităților locale vrâncene care, la nivelul județului, vor trebui să disponibilizeze peste 200 din actualii angajați. Cei mai mulți funcționari vor lucra la Consiliul Județean pentru care a fost stabilit un număr maxim de 467 posturi. În cazul municipiilor, la Focșani au fost aprobați 696 de funcționari iar la Adjud vor rămâne 159 de funcționari. În primăria orașului Mărășești vor rămâne 102 funcționari, alți 91 de funcționari la Panciu și 81 de salariați la primăria Odobești. În cazul primăriilor din comune s-a stabilit un număr maxim de 1.710 funcționari pentru cele 68 de administrații locale.
Potrivit anexei la OUG 63 din 2010, primăria unei comune cu mai puțin de 1.500 de locuitori poate avea maximum 16 angajați, iar cea a unei comune de 20.000 de locuitori, maximum 60 de salariați.
Limitările de personal nu cuprind și salariații din serviciile de învățământ, sănătate, asigurări și asistență socială. În cazul primăriilor cu abateri, Guvernul suspendă alimentarea bugetelor locale cu cote defalcate din impozitul pe venit și sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here