Românii din străinătate îl susţin pe stareţul Macarie Beşliu

0
551


Scandalul privind situația de la mănăstirea Poiana Mărului și izgonirea fostului stareț Macarie Beșliu capătă proporții internaționale. Sprijinul de care se bucură fostul stareț vine și din Canada, Statele Unite ale Americii, Australia, Maroc și alte țări ale Uniunii Europene. Sute de oameni comentează informațiile apărute pe site-uri, inclusiv pe cele religioase. Românii din străinătate se alătură demersului localnicilor din Nereju, Năruja, Andreiașu, Reghiu, Dumitrești, Focșani, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Buzău, Râmnicu Sărat care îl apără pe fostul stareț al lăcașului de cult. 
„Sunt foarte indignată pentru cum a fost și este batjocorit părintele Macarie de la mănăstirea Poiana Mărului, care pe mine personal m-a ajutat enorm, prin rugă-ciunile sale către Domnul și am simțit mereu că Bunul Dumnezeu   i-a ascultat rugăciunile, prin ajutorul pe care l-am primit. Fie, ca Bunul Dumnezeu să lumineze mințile celor care nu au respectat testamentul Sf. Cuvios Vasile de la Poiana Mărului și să revină la aducerea înapoi, la mănăstirea Poiana Mărului, a părintelui Macarie. Doamne ajută!”, este de părere Antoaneta, o româncă din Canada.
Alți români spun că, de fapt, exilarea lui Macarie Beșliu în Munții Vrancei la Muntioru, nu este decât o palmă pe care vor să i-o tragă cei de la Episcopie. O cititoare spune că Dumnezeu nu doarme și că cel care face astfel de răzvrătiri și tulbură oamenii și așa plini de sufe-rințe și necazuri va avea parte de blestemul lui Vasile cel Mare de la Poiana Mărului.
„Eu cred că toată tevatura asta a fost din cauză că părintele a luat o poziție publică anti-cip, așa că au vrut să-l trimită mai departe decât era deja, (era destul de greu să ajungi și la Poiana Mărului) și l-au trimis la Muntioru, și mai în munți. Să ne ajute Dumnezeu să le dăm peste nas celor din Episcopie și să mergem tot atâția la părinte, ba poate chiar mai mulți, având în vedere că acest scandal a fost auzit în toată țara. Să îi dea Dumnezeu tărie părintelui ca să poată duce această prigoană care s-a pornit împotriva lui. Doamne ajută!”, este de părere Nadia Lemnaru. 

Îndemn la credință și susținerea bisericii

Cei care au călcat pragul mă-năstirii măcar o dată în viața lor vorbesc despre Poiana Mărului ca despre o bucată de rai. „Poiana Mărului e un loc magnific, un loc unde ai impresia că timpul stă pe loc, liniște, căldură sufletească. Părintele Macarie e un om cald, vorbele lui sunt ca un balsam pe rănile sufletelor noastre. Duceți-vă cu mare drag!”, este de părere Gabriela Voinea. Cel mai vehement în afirmații este Neluțu, care îndeamnă oamenii la răzmeriță împotriva celor care pângăresc va-lorile bisericii.
„Oameni buni, de ce nu înțelegeți că vremea vorbelor frumoase și a rugăminților a trecut! Puneți mâna pe ciomege și administrați-le celor de la Episcopie o sfântă bătaie și alungați-i, nu este nevoie de asemenea mișei în fruntea bisericii de la voi. Luați-l pe stareț și duceți-l înapoi la Poiana Mărului, că acolo este locul lui, lângă voi, lângă sufletul vostru! Așa trebuie procedat! ” spune și Neluțu.
Reamintim că mănăstirea Poiana Mărului, din comuna Jitia, a rămas fără starețul Macarie Beșliu, exilat la Schitul Muntioru din Vintileasca. Decizia a fost luată de Episcopia Buzăului și Vrancei. Mănăstirea este închisă în prezent, situație care nu s-a mai întâlnit nici în perioada comunistă. Ultimul episod de susținere a fostului stareț Macarie Beșliu s-a consumat duminică, când un grup de susținători l-a huiduit pe episcopul Epifanie Norocel la sfințirea unei biserici din comuna Poiana Cristei. În forfota produsă, susținătorii lui Macarie au încercat să tragă de odăjdiile episcopului, fapt care nu s-a mai întâmplat din anii ‘90. Episcopul a fost nevoit să se facă nevăzut, pentru a nu fi linșat de credincioși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here