Incendii la Boloteşti, Nistoreşti şi Vidra

0
336


Trei locuințe au fost cuprinse de flăcări, la finele săptămânii trecute. De asemenea, pompierii au mai avut alte 15 intervenții pentru soluționarea unor situații medicale de urgență, dar și pentru a ridica muniția neexplodată.
Vineri seara, pompierii au intervenit în localitatea Bolotești, pentru a stinge un incendiu care izbucnise la proprietatea lui Toderașcu S.. Pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Vidra, care au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei Bolotești. În urma incendiului, au ars pereții casei de locuit, confecționați din paiantă, pe o suprafață de 75 metri pătrați, și acoperișul casei, confecționat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafață de 50 metri pătrați. Pompierii spun că focul ar fi pornit de la un scurtcircuit electric provenit de la un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unor acțiuni mecanice ori fizice. Un alt incendiu a izbucnit la locuința Măriuței B., din localitatea Românești. La fața locului au mers tot pompierii de la Vidra, care au acționat în cooperare cu cei de la SVSU Nistorești. În urma incendiului, au ars acoperișul unei bucătării, confecționat din lemn cu învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de 16 metri pătrați, dar și acoperișul unei magazii. Incendiul pare să fi pornit de la un coș de fum necurățat de funingine.
Åži o familie din localitatea Voloșcani, comuna Vidra, a fost la un pas de a rămâne fără acoperiș deasupra capului. Pompierii au interve-nit la timp, iar flăcările au distrus doar soba și coșul de fum în proporție de 30%.
Pompierii din Adjud au intervenit pentru a stinge o ardere necontrolată la groapa de gunoi a municipiului. Flăcările au mistuit resturi menajere pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați.

Mașină distrusă de copac

Vineri seara, la ora 17.50, pompierii au intervenit pentru a îndepărta un copac căzut peste o mașină. Autoturismul marca Dacia Logan era parcat pe strada Vămii, din Focșani, iar rafalele de vânt au rupt un copac care a căzut peste acesta. Pompierii au îndepărtat copacul după ce l-au tăiat cu un motofierăstrău. În aceeași zi, specialiștii pirotehniști au avut și două intervenții pentru ridicarea munițiilor neexplodate. Prima intervenție a fost în localitatea Golești, unde a fost găsită o mină antiperso-nal. Cea de-a doua misiune a avut loc în localitatea Movilița, de unde s-a ridicat un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri. În ambele cazuri, muniția a fost găsită de localnici pe câmp.
De asemenea, în perioada 9-12 iulie, pompierii militari din cadrul ISU Vrancea au fost solicitați, prin intermediul numărului unic de urgență, să intervină pentru soluționarea a 15 situații medicale de urgență. S-a intervenit în municipiul Focșani de șapte ori, în Adjud, Golești, Câmpuri, Suraia, Milcovul, în satul Domnești, din comuna Pufești, și în satul Oreavu, din comuna Gugești. Paramedicii le-au acordat primul ajutor pacienților, iar apoi i-au transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here