Elevii au învăţat ce pot face cu vacanţa lor

0
211


Elevii claselor primare de la Åžcoala „Angela Gheorghiu” din Adjud au avut ocazia ca, în perioada 28 iunie – 9 iulie, să frecventeze cursurile Åžcolii de Vară, intitulată „Ce să faci cu vacanța ta”. Åžcolarilor li s-au alăturat prichindeii de la grădinița „Căsuța piticilor”, care sub îndrumarea educatoarei Alexandrina Ghimpu, s-au bucurat alături de colegii mai mari de activitățile pregătite de cadrele didactice special pentru destinderea lor.                                                  
Una dintre cele mai inedite activități a constat în organizarea unui meci de fotbal cu echipe formate din preșcolari și școlari. Cele două echipe au primit numele unor galaxii celebre, precum Andromeda și Pegasus, iar fiecare jucător a purtat pe tricoul alb ce simboliza pacea, numele unei stele și steagul unei țări. Aceasta nu a fost însă singura activitate care i-a încântat pe copii. „Mituri și legende din Grecia Antică”, „Cele 7 minuni ale lumii antice”, „Astronomie pe înțelesul copiilor” au fost doar câteva dintre activitățile la care au luat parte cu plăcere cei  mici. În plus, copiii au învățat să confecționeze jucării din materiale reciclabile, dar s-au și ospătat cu sandwich-uri cu forme haioase, pregătite chiar de ei. Copiii au primit de la cadrele didactice sfaturi esențiale despre bunele maniere, dar s-au și distrat pictând tricouri. Cadrele didactice Mihaela Pavel și Aurora Tătărăscu au fost cele ce alături de educatoarea Alexandrina Ghimpu au coordonat aceste activități distractive pentru copii.                                        
Asociația Internațională de Astronomie, ce funcționează în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Åžtiinței din Olanda, Academia Regală de Arte și Åžtiințe a Olandei, Universitatea din Leiden și Centrul Lorentz au fost parteneri în cadrul Åžcolii de Vară „Ce să faci cu vacanța ta”, proiect desfîșurat la Åžcoala „Angela Gheorghiu” din Adjud. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here