Mediul rural are nevoie de agenţi de poliţie

0
328


Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea ar mai avea nevoie de cel puțin 40 de oameni din rândul celor care termină Åžcolile de Poliție sau Academia de Poliție în acest an, pentru ca nevoile instituției să fie acoperite. În acest moment, la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea încadrarea este de 91%, iar cele mai multe posturi libere sunt în rândul agenților în mediul rural. Conducerea instituției a făcut o informare către conducerea Ministerului Administrației și Internelor cu privire la locurile libere din IPJ Vrancea și rămâne de văzut dacă se va obține aprobare pentru completarea schemei de personal sau nu. „În acest moment, la IPJ Vrancea încadrarea este de 91%, fiind vorba de ofițeri, subofițeri și personal contractual. Cele mai multe posturi libere sunt pentru agenți în mediul rural. Toate locurile libere au fost comunicate conducerii IGPR, atât pentru ofițeri, cât și pentru agenți și se așteaptă aprobarea pentru ca acestea să fie ocupate de cei care termină studiile în domeniu în acest an. Deocamdată nu se știe câte persoane vor ajunge la IPJ Vrancea”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Tinerii care urmează cursurile șco-lilor de poliție sau ale Academiei de Poliție, din an terminal, speră să poată începe munca după absolvirea studiilor și să nu se întâmple ca anul trecut, când încadrarea promoției a fost amânată. „Noi sperăm  ca după ce terminăm, să începem și munca și să nu fie nevoie să mai așteptăm, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Posturi știm că sunt atât în Vrancea, cât și în alte județe. Așteptăm să vedem care va fi decizia finală după ce vom termina și noi”, a declarat un elev din an terminal, de la Åžcoala de Poliție din Câmpina.
În mod normal, procentul absolvenților încadrați în funcții va putea fi calculat după afișarea rezultatelor la examenele de licență, respectiv la examenele de absolvire. Dacă Ministerul va aproba ca toate locurile să fie ocupate, cei mai mulți dintre viitorii polițiști vor ajunge la Posturile de Poliție din județ, acolo unde este nevoie de mai mulți oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here