Dosarul lui Sima se întoarce în Vrancea

0
247


Dosarul lui Nelu Gigi Sima, acuzat de trafic de persoane, va ajunge din nou pe rolul Tribunalului Vrancea. După ce la Focșani i s-a respins cererea de revizuire, în apel la Curtea de Apel Galați judecătorii au decis ca dosarul să fie rejudecat. „Admite apelul declarat de condamnatul Sima Nelu Gigi, desființează sentința penală numărul 45 din 10.03.2010 a Tribunalului Vrancea și dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeași instanță. Menține actele procedurale efectuate în cauză până la data de 03.03.2010”, se arată în soluția judecătorilor gălățeni, care poate fi atacată cu recurs.
La judecata pe fond a cauzei, inculpatul a lipsit, fiind în străinătate, motiv pentru care a fost dat în urmărire internațională și prins în Italia. Pedeapsa primită în urma judecării dosarului a fost de patru ani de închisoare. Ajuns într-un final în fața judecătorilor, Sima a declarat că este nevinovat și că în 2005 când era acuzat că ar fi dus fete la produs în străinătate, ar fi fost la Tecuci, nicidecum în Italia. Inculpatul a mai susținut și că în februarie 2006 a plecat în străinătate la sora sa, care era bolnavă de cancer, și nu a știut de dosarul care era pe rolul Tribunalului Vrancea.
În același dosar a fost judecată și ne-vasta inculpatului, care este închisă  într-un penitenciar din Italia, alături de copilul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here