Neglijenţa părinţilor face victime printre copii

0
315


Un copil de cinci ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență după ce a fost lovit de un autoturism. Accidentul s-a produs sâmbătă după-amiază, pe Bulevardul Independenței din Focșani. Oamenii legii spun că băiețelul, lăsat nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure și astfel a fost lovit de un autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului, băiețelul a suferit o fractură la gamba stângă și un traumatism cranian. Imediat după accident, micuțul a fost dus la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Pentru că starea lui era destul de gravă, medicii au decis să-l trimită la un spital din București. Medicii spun că piciorul micuțului se mai ținea doar într-o bucată de piele. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care  s-a produs accidentul, însă se pare că vina aparține în totalitate, copilului și mai ales celor care l-au lăsat nesupravegheat.
Tot sâmbătă, a ajuns la spital și un copil de 10 ani, din Mera. Acesta a fost accidentat ușor în timp ce se deplasa cu bicicleta pe contrasens.
Pentru că numărul accidentelor în care sunt implicați copiii este destul de mare, oamenii legii au câteva recomandări atât pentru cei mici, care au capacitatea să înțeleagă, cât și pentru părinți, care nu trebuie să-și mai lase copiii nesupravegheați. Aceștia din urmă trebuie să se deplaseze numai pe trotuare, iar în lipsa acestora numai pe partea stângă a drumului public și cât mai aproape de marginea carosabilului. Strada se traversează numai prin locurile marcate cu zebră și semnalizate cu indicatoare, iar în intersecțiile fără marcaj pietonal este recomandat ca traversarea să se facă prin colțul străzii după o asigurare temeinică. În cazul copiilor care sunt prea mici pentru a înțelege regulile de circulație, părinții sunt cei care trebuie să le poarte de grijă. Cei mici nu trebuie lăsați nesupravegheați, pentru că se pot angaja în traversarea străzii prin locuri nepermise și astfel pot cădea victime ale accidentelor de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here