De pe motocicletă, la spital în Bucureşti

0
813


Un tânăr de 25 de ani, din Vidra, a ajuns la un spital din București după ce motocicleta pe care o conducea a intrat într-un autoturism. Accidentul s-a produs joi, la ora 18.50, pe DN2D, la kilometrul 34+200, în localitatea Vidra. Cristian B., în timp ce conducea motocicleta marca Honda, s-a angajat în depășirea unei autoutilitare marca Dacia, care se deplasa în aceeași direcție de mers și a intrat în coliziune cu un autotu-rism Mitsubishi, care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a motociclistului. Acesta a fost transportat imediat la spital, apoi a fost trimis la o unitate medicală din București pentru a primi îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul, după care vor face încadrarea juridică a faptei.
În aceeași zi, un alt accident s-a produs în localitatea Răcoasa. Dragoș U., de 23 de ani, din Å¢ifești, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen, l-a acroșat pe Mihăilă B., de 66 ani, din localitate, care a traversat drumul prin loc nepermis și fără să se asigure. Pietonul a fost rănit ușor și nu a necesitat internarea într-o unitate medicală.
În ultima perioadă, tot mai mulți conducători de mopeduri și motociclete sunt implicați în accidente rutiere. În acest sens, polițiștii rutieri desfășoară, începând de pe 1 iulie, activități de prevenire a accidentelor în care sunt implicate vehicule pe două roți.
În cursul lunii iunie, în întreaga țară s-au produs 89 de accidente, în care au fost implicați conducători de mopeduri și motociclete, iar nouă persoane au murit. „La nivel națio-nal a fost declanșată campania preventiv-educativă «Alege Viața», pentru reducerea riscului rutier în rândul motocicliștilor și a conducătorilor de mopeduri și conștientizarea lor asupra necesității cunoașterii și respectării cu strictețe a regulilor de circulație. De asemenea, acțiunea are ca scop și sensibilizarea conducătorilor auto privind existența în trafic a motocicliștilor și conducătorilor de mopeduri”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR. Campania va dura 45 de zile și sunt angrenați inclusiv reprezentanți locali ai asociațiilor motocicliștilor și conducătorilor de mopeduri. Majoritatea accidentelor grave de circulație în care au fost implicați motocicliști și conducători de mopeduri s-a produs din vina lor. În comunicatul IGPR se arată că aceștia au generat 82% dintre evenimentele rutiere. Principalele cauze ale acestor accidente au fost viteza neadaptată și excesivă, neatenția în conducere și neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here