Sucul de sfeclă roşie, benefic împotriva hipertensiunii arteriale

0
219


Sucul de sfeclă roșie, bogat în nitrați, are efecte benefice în cazul pacienților suferind de hipertensiune arterială, potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană Hyperten-sion, informează bbc.co.uk. Autorii acestui studiu au remarcat o scădere a tensiunii arteriale în cazul persoanelor suferind de hipertensiune, într-un interval de 24 de ore, după ce acestea au băut suc de sfeclă roșie. Concluziile acestui studiu sugerează faptul că medicii vor putea beneficia, în viitorul apropiat, de o abordare „naturală” pentru a pune la punct noi terapii de scădere a tensiunii arteriale. Nitrații se găsesc în special în legume. Cercetătorii britanici afirmă că nitrații din sfecla roșie se transformă în organism în monoxid de azot. Acest gaz contribuie la relaxarea vaselor de sânge și menține tensiunea arterială la cote scăzute. Un studiu anterior a demonstrat faptul că o cantitate de 250 de mililitri de suc de sfeclă roșie consumată zilnic este suficientă pentru a scădea considerabil tensiunea arterială. Studiul actual a fost coordonat de Amrita Ahluwalia, profesor de farmacologie vasculară în cadrul Barts and London School of Medicine and Dentistry. Fructele și legumele consumate zilnic au efecte benefice asupra sănătății sistemului cardiovascular. Dintre legume, lăptucile și sfecla roșie sunt cele mai indicate pentru a scădea riscul de declanșare a atacurilor cerebrale, datorită cantităților mari de nitrați anorganici pe care le conțin. Maladiile cardiovasculare fac în fiecare an peste 110.000 de victime în Marea Britanie. Peste 25% din populația adultă a Globului este hipertensivă, iar acest procent va ajunge la 30% în anul 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here