Ingrediente:
16 foi de clătite;
300 g telemea de oaie;
300 g telemea de vacă;
300 g brânză proaspătă;
6 ouă;
200 g iaurt;
4 linguri cu zahăr;
2 pliculețe de zahăr vanilat;
100 g stafide;
50 g unt.
Mod de preparare:
Se fac foile de clătite după rețeta prezentată la clătite.
Se pregătește umplutura din telemeaua de oaie, de vacă și brânza proaspătă, 4 ouă, zahăr, zahăr vanilat și stafide. Se unge o tavă de yena cu unt; foile de clătite se umplu cu compoziție, se rulează și se așează în tavă una lângă alta în două straturi. Separat se bat două ouă cu 200 g iaurt și se toarnă peste clătite. Se încinge cuptorul și se introduce tava în cuptor timp de 35-40 de minute până se rumenește frumos. Se poate servi caldă sau rece, ca aperitiv alături de iaurt sau lapte bătut, sau ca desert pudrată cu zahăr. Poftă bună!