Dulceaţă de caise verzi

0
516


Ingrediente:
1,5 kg caise verzi – în momentul în care le vom curăța de pe sâmbure ne va rămâne cam 1 kg de fruct;
1 kg zahăr;
˝ l apă;
2 lămâi;
1 pliculeț zahăr vanilat.
 
Mod de preparare:
Se spală fructele bine și se lasă la scurs. Apoi curățăm pulpa de pe sâmbure cu ajutorul unui cuțit în felii cât mai mari. Se țin feliile timp de 12 ore în apă rece, schimbând apa de 4-5 ori. Apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp se pregătește siropul dintr-un kg de zahăr și 1/2 l apă. Se lasă la fiert aproximativ 50 minute după care se adaugă fructele și se mai lasă 30 minute. Apoi se oprește și se lasă până a doua zi. A doua zi aducem dulceața la fierbere și adăugăm zeama de la o lămâie și jumătate, zahărul vanilat, iar cealaltă lămâie o tăiem felii și o adăugăm și pe ea. Se mai fierbe cam 10 minute și se oprește. Se pune fierbinte în borcane uscate și curate, se înșurubează capacul bine și se așează pe o tavă cu gura în jos până se răcesc. Eventual se pot acoperi și cu un prosop. Nu se întorc borcanele decât atunci când sunt reci. Este o dulceață deosebită! Poftă bună! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here