Supă de roşii

0
264


Ingrediente:
2 kg roșii proaspete;
2-3 morcovi tineri;
1 ceapă uscată;
1 bucată de țelină;
1 dovlecel;
2-3 cartofi noi;
1 ardei gras;
sare;
piper.
 
Mod de preparare:
Se spală legumele și se lasă la scurs. Într-o oală încăpătoare se pun legumele la fiert, mai puțin roșiile, în apă cu o linguriță de sare. Se lasă să fiarbă 30 de minute până se înmoaie bine. Se adaugă roșiile date pe răzătoarea mare și se mai lasă 10 minute. Se oprește focul și se lasă puțin să se răcească. Se pasează totul foarte bine cu blenderul până obținem o pastă. Se așează iar pe foc, potrivim cu sare și piper, mai lăsăm 5 minute să fiarbă…și gata supa.
Se adaugă la servire brânză rasă sau tăiată cubulețe mici și se servește alături de pâine prăjită, atât caldă cât și rece. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here