Etnobotanicele l-au trimis la psihiatrie

0
304


Un tânăr de 28 de ani, din Focșani, a ajuns la spital luni seară, după ce a „tras” una sau mai multe țigări care conțineau plante etnobotanice. Când a ajuns la spital, starea tânărului era destul de gravă. El avea grețuri, amețeli, dar și dureri abdominale și de cap. Tânărul a fost internat, în primă fază, la secția de Terapie Intensivă, iar ieri dimineață a fost transferat la Psihiatrie. Cea care a chemat ambulanța a fost chiar prietena tânărului, care s-a speriat când a văzut că acesta se simte atât de rău. Polițiștii fac și ei cercetări în acest caz pentru a stabili cu exactitate de unde și-a procurat tânărul țigările.
Deși unele plante etnobotanice au fost interzise, iar ma-gazinele au fost închise, se pare că magazinele de vise nu au pus lacătele pe ușă pentru totdeauna. De când aceste plante au fost interzise, cel puțin 10 persoane au ajuns la spital după ce le-au consumat, iar acest lucru demonstrează că vânzarea lor continuă, pe sub mână.
În urmă cu câteva zile, noi substanțe halucinogene au fost scoase în afara legii la propunerea Ministerului Sănătății. Așadar, celor 27 de substanțe și nouă plante socotite ca fiind dăunătoare sănătății, care au fost interzise din luna februarie, li se mai adaugă alte opt substanțe. Cu toate acestea, vrâncenii continuă să ajungă la spital după ce le consumă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here