Proprietățile benefice ale berii pentru sănătate, atunci când este consumată în cantități moderate, nu sunt suficient de bine înțelese, conform unui nou studiu ale cărui rezultate au fost preluate de cotidianul britanic Daily Mail. Berea este o sursă bogată de vitamine, fibre, mi-nerale și antioxidanți și are un conținut caloric relativ limitat, comparativ cu alte băuturi alcoolice, conform unui studiu ce poate fi bănuit de subiectivism fiind realizat de Academia Berii (The Beer Academy), instituție ce-și propune să-i ajute pe oameni să înțeleagă și să consume berea cu mode-rație. âBerea conține vitamine care te pot ajuta să menții o dietă sănătoasă și echilibrată, conține și antioxidanți ușor de absorbit în organism și o serie de minerale, așa cum este siliciul, care micșorează riscul îmbolnăvirii de osteroporozăâ conform stu-diului. Scopul acestui studiu este de a demonta o parte din ideile preconcepute despre bere, considerată băutura națională în Marea Britanie de 68% din populație, conform sondajelor. Conform unor astfel de idei preconcepute, susțin cercetătorii care și-au pus știința în slujba berii, această băutură ar conține grăsimi sau ar fi fabricată din substanțe chimice de sinteză, când de fapt este un produs cu totul natural.