Chiriașii ANL din Focșani au contestat la Ministerul Dezvoltării Regionale modul de stabilire a prețului de vânzare la locuințele pentru tineri.
Un grup de tineri a depus, la sfârșitul săptămânii, o adresă prin care arată că prețul este prea mare și, de asemenea, perceperea de TVA pentru aceste locuințe. Potrivit Codului Fiscal, taxa pe valoare adăugată se percepe doar pentru locuințele noi, ceea ce nu este cazul cu locuințele ANL scoase la vânzare și vechi de cel puțin cinci ani. Depunerea contestației la Ministerul Dezvoltării este primul pas înainte ca tinerii să apeleze la instanța de contencios.
Reamintim că unul dintre contestatarii prețului de achiziție stabilit de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului este viceprimarul Bogdan Matișan. De altfel, viceprimarul a explicat că procedurile pentru vânzarea locuințelor sunt greoaie. Nici până acum nu a apărut o hotărâre de guvern prin care să fie trecute din domeniul public în domeniul privat al statului pentru a fi vândute.
„În calitate de chiriaș ANL voi susține acest demers deoarece nu mi se pare corect modul în care a fost stabilit prețul locuințelor. Consider că a fost stabilit artificial deoarece au fost luate în calcul doar locuințele construite în 2009”, a afirmat viceprimarul Bogdan Matișan.
El a precizat că se așteaptă lămuriri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului pentru ca municipalitatea să poată demara vânzarea a 295 de locuințe ANL. Prețul pe care l-a propus ministerul a fost de 407 euro pe metrul pătrat la care s-ar putea adăuga taxele notariale și înscrierea în cartea funciară. Municipalitatea focșăneană vrea să vândă locuințele ANL de pe strada Ulmului unde sunt 11 scări de bloc cu 176 apartamente dar și de pe străzile Bradului și Aleea Parc cu câte trei scări de bloc fiecare și totalizând 119 locuințe.