„Aveţi dreptul să primiţi banii din vânzare înapoi“

0
645


Astăzi „Curierul juridic” tratează cazul domnului Dima T. din municipiul Focșani

Domnul Dima T., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției despre problemele cu care se confruntă în ultimul timp. Astfel, dumnealui a chemat în judecată pe cei doi frați ai săi și a cerut instanței de judecată să-i oblige pe aceștia să-i restituie sumele de bani primite de ei în urma vînzării casei părintești și a terenului aferent. Dumnealui ne-a mai spus că a fost un proces de partaj, în urma căruia aceste bunuri i-au revenit, dar a fost obligat să plătească sulte fraților săi. Restul terenurilor au fost atribuite celorlalți moștenitori. De asemenea, acesta a cerut instanței de judecată să constate nulitatea contractului de vânzare-cumpărare încheiat cu privire la aceste bunuri imobile. Domnul Dima  spune că nu este normal să fie obligat să plătească și sulte, din moment ce fiecare dintre frații săi și-a primit partea pentru casă și anexe. Ne cere sprijinul.
Răspuns: Domnule Dima T., din cele scrise de dvs., rezultă că imobilul casă de locuit cu anexe și terenul aferent a fost înstrăinat, fiecare moștenitor primind în schimb o sumă de bani în mod egal. Ulterior, la partaj, instanța de judecată v-a atribuit bunurile care au fost vândute, ceilalți moștenitori primind restul de bunuri imobile ale părinților. În atare situație, sunteți îndreptățit fie să primiți sumele de bani primite de ceilalți frați, fie să nu mai plătiți acestora sultă. După cum se știe, după partaj, moștenitorii devin proprietari exclusivi ai bunurilor din loturile primite, dreptul lor de proprietate curgînd din momentul deschiderii succesiunii, adică cel al morții autorului lor. În caz contrar ați fi păgubit, ceilalți moștenitori primind o parte mai mare din moștenire.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@mo-nitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here