Ingrediente:
Blatul:
3 gălbenușuri
150 g zahăr
un pachet de unt
2 linguri smântână
un plic praf de copt
un plic zahăr vanilat
coaja unei lămâi
150 g făină
300 g căpșuni
Bezeaua:
3 albușuri
6 linguri zahăr pudră
un vârf de cuțit sare
o linguriță zeamă de lămâie
un plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amestecăm zahărul cu gălbenușurile, adăugăm untul,smântâna și restul ingredientelor. Se obține o cocă foarte moale, care se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se folosește o tavă mai mică decât cea de aragaz.Așezăm jumătăți de căpșuni peste blat, dăm la cuptor până e aproape coaptă. Cam 15 minute,în funcție de cuptor. Între timp preparăm bezeaua: mixăm albușurile cu sarea,zeama de lămâie, zahărul vanilat și zahărul pudră câte o lingură. Întindem peste prăjitura aproape coaptă și mai dăm la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, până ce se întărește bezeaua.Tăiem prăjitura după ce s-a răcit, ornăm cu felii de căpșună, înainte de servire.
Poftă bună!