Protestatarii au rupt lanţul uman şi au ieşit în stradă, Poliţia a închis Bulevardul Izvor

0
454


Mii de sindicaliști, care s-au adunat la Palatul Parlamentului, au format un lanț uman în zona Parcului Izvor, alte sute de bucureșteni alăturându-li-se protestarilor sau urmârindu-i de pe partea opusă a trotuarului unde se desfășoară acțiunea acestora.

În lanțul uman s-au adunat sindicaliști din diferite federații, fiind prezenți funcționari publici, cadre medicale, cadre didactice, angajați de la Poșta Română.

Oamenii sunt veniți din toate județele țării, ei având pancarte pe care sunt scrise numele sindicatului pe care îl reprezintă și zona în care activează.

Protestarii au bannere pe care scrie „Jos dictatorul, jos Guvernul”, „Opriți genocidul”, „Dacă nu votați cu noi, sunteti egali cu un gunoi”, „Demisia” și strigă „Jos Guvernul Boc” și „Rușine să vă fie”.

Grupuri de sindicaliști continuă să vină la Palatul Parlamentului, la cele trei puncte de protest, de la Parcul Izvor, Calea 13 Septembrie și cea de la intrarea aflată în intersecția bulevardelor Națiunilor Unite și Libertății.

Protestatarii amenință, strigând că dacă moțiunea nu trece, la ora 16.00, intră „peste parlamentari”.

După ce oamenii au ieșit în stradă, un cordon format din aproape 40 de forțe de ordine au blocat strada în dreptul intrării în Camera Deputaților, astfel că manifestanții sunt acum pe carosabil dar separați unii de alții prin cordonul de jandarmi.

Protestatarii strigă „Intrăm peste ei” și „Revoluție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here