Circa 50 de angajaţi MAE, inclusiv diplomaţi, participă la protestul de la Parlament

0
305


Aproximativ 50 de angajați ai MAE, inclusiv diplomați, participă, la protestul sindicatelor de la Palatul Parlamentului.

„De la MAE iau parte circa 50 de persoane, inclusiv diplomați. De la SNFP, în total participă la acțiunea de astăzi 500 de persoane”, a spus Valeriu Smadu, liderul de sindicat al MAE., care este și vicepreședinte al Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Cele două Camere ale Parlamentului sunt reunite, la această oră, pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură „Opriți genocidul social!”, depusă de PSD după ce Guvernul și-a angajat răspunderea pe două proiecte de lege care vizează, printre altele, reducerea pensiilor cu 15% și a salariilor bugetarilor cu 25%.

Câteva mii de oameni s-au adunat, la Palatul Parlamentului, înainte de începerea dezbaterii moțiunii de cenzură. Protestatarii scandează „Votați moțiunea”, „Jos Guvernul”, „Jos Băsescu” și împart flyere pe care sunt scrise mesaje de îndemnare la votare în favoarea moțiunii.

Confederațiile sindicale au anunțat că 20.000 de oameni vor fi prezenți la mitingul de la Parlament, dar i-au invitat și pe bucureșteni să alăture acțiunii în timpul căreia vor forma un lanț uman și vor protesta la toate intrările în instituție până la votul moțiunii de cenzură, pe care îl vor urmări din stradă pe patru ecrane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here