Primul val de caniculă din acest an în România

0
417


Meteorologii avertizează că temperaturile vor depăși, astăzi, nivelul de caniculă, iar în următoarele zile, temperaturile vor crește la 35-36 de grade. În atmosferă vor ajunge particule de nisip din Sahara, de vină fiind curenții care aduc particule de nisip din zonele aride ale lumii.

Ministerul Sănătății (MS) recomandă populației în această perioadă cu temperaturi extreme să asculte sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18.

Se recomandă consum de lichide, fructe și legume proaspete și iaurt și să nu se consume alcool.
De asemenea, medicii recomandă dușuri călduțe pe parcursul zilei, iar aerul condiționat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.

Alcoolul (inclusiv bere sau vin) nu trebuie consumat deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here